+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se
Vi välkomnar varmt den senaste och mest effektiva metoden för tatueringsborttagning, Picolaser.

Hur fungerar Picolaser?

Picolaser är byggd på en avancerad teknologi som effektivt avlägsnar både kosmetiska och kroppstatueringar. Picolasern har en våglängd på 1064 nanometer samt 532 nanometer. Laserljuset skickas ned i en hastighet som mäts i picosekunder (1 triljon del av 1 sekund). Ljuset angriper pigmentet i huden och sönderdelar det i små partiklar, pigmentet stöts av både från hudytan samt tas om hand av lymfsystemet. Tack vare den snabba hastigheten angrips pigmentet med hård kraft och omkringliggande vävnad tar inte skada, det gör att vi kan arbeta på en högre styrka vilket ger mer effekt av behandlingen. Jämfört med äldre laserborttagningar som sönderdelar pigmentet långsammare kräver Picolaser inte lika många behandlingar för att bli av med en tatuering. 

Gör behandlingen ont?

När en tatuering behandlas med Picolaser uppstår ett obehag det när laserljuset träffar pigmentet i huden, behandlingen går relativt fort att genomföra och obehaget är inte långvarig. En värmande känsla kan sitta kvar i huden efteråt därför kyler vi ned huden för att dämpa detta. Vi erbjuder bedövning till försäljning om så önskas, detta ska appliceras ca 1 timme innan behandlingen och plastas in.

Kan mörka hudtyper behandlas?

Alla hudfärger kan behandlas med Picolaser. Vi måste dock sänka styrkan när vi behandlar en mörkare hud för att inte riskera att bränna den. Ju mörkare huden är desto fler behandlingar behövs eftersom att den behandlas med en lägre styrka.

Får jag ärr av behandlingen?

Tack vare att laserljuset träffar pigmentet med en sådan snabb hastighet (1 triljon del av 1 sekund) så stannar inte värmen kvar i huden och orsakar skador som leder till ärr. Med detta sagt kan huden ha blivit skadad när tatueringen har gjorts, detta kan då bli synligt när pigmentet i tatueringen försvinner.

Hur många behandlingar behöver jag för att få bort min tatuering?

Tyvärr går det inte att svara på exakt hur många behandlingar som krävs. Det finns flera faktorer som spelar in på antalet behandlingar som krävs:

 • Färgen på tatueringen – Mörka färger är i regel lättare att få bort än ljusa.
 • Hur djupt pigmentet sitter – Tatueringar som har djupt liggande pigment är svårare att få bort, sitter pigmentet ytligt är det lättare att behandla.
 • Hur mycket pigment som sitter i huden – Desto mer pigment som använts när tatueringen gjorts gör den mer svårborttagen.
 • Tatueringspigmentets kvalitet – Det finns olika typer av pigment på marknaden, vilket som använts och hur bra de svarar på behandlingen skiljer sig åt.
 • Individens lymfsystem – Vid behandlingen arbetar kroppens lymfsystemet för att rensa ut dom små tatueringspartiklarna, hur snabbt denna process går till skiljer sig åt från person till person.
 • Hudfärg – En ljus hud kan behandlas med högre styrka utan att riskera att skadas. En mörkare hud kan inte behandlas med lika hög styrka. Detta beror på att den mörka huden innehåller mer pigment och måste därför behandlas på en lägre styrka för att inte skadas.

Hur lång tid ska jag vänta mellan behandlingarna?

Processen att rensa bort pigmentet efter en behandling med Picolaser tar ca 6-8 veckor. Du kan göra nästa behandling efter denna tid förutsatt att huden är helt läkt och inte har några skorpor, flagnar eller liknande. 

Vilka kan inte behandlas med Picolaser?

 • Samtidigt som du behandlas med mediciner/krämer som skapar ljuskänslighet i huden (vissa antidepressiva, tetracykliner, retinol, etc.). Rådfråga alltid med läkare innan behandling.
 • Tatueringen har gjorts inom dom senaste 8 veckorna.
 • Tidigare tumörer eller hudförändringar, inflammation eller herpes i behandlingsområdet.
 • Allergi mot tatueringsfärg (du har reagerat när du gjorde tatueringen).
 • Allvarlig diabetes, epilepsi, hjärtsjukdomar, okontrollerat högt blodtryck.
 • Användning av antikoagulantia läkemedel (ex. Waran) undvik 2 veckor innan.
 • Blodförtunnande (Omega 3, Treo, Ipren), undvik 1 vecka innan.
 • Gravida eller ammande.
 • Anlag för keloidbildning.

 

Boka Picolaser