+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Massage när man är förkyld

Beauty Center står din hälsa och välbefinnande i centrum. En vanlig fråga vi stöter på är: “Kan jag få massage när jag är förkyld?” Kort svar: Om du nyligen har blivit förkyld rekommenderar vi att du väntar med massagen, eftersom det kan förvärra dina symtom. För dem som upplever en långdragen förkylning kan dock massage i vissa fall bidra till snabbare återhämtning. 

 

Kroppens reaktion 

Massage stimulerar kroppens system på många sätt. Det ökar blodcirkulationen och påverkar även lymfsystemet, vilket kan göra att kroppen tillfälligt fokuserar på annat än att bekämpa viruset. Precis som att hård träning kan förlänga återhämtningstiden från en förkylning, kan även en massage göra det. Därför är det viktigt att lyssna på din kropp och inte belasta den ytterligare när du är sjuk. 

Risk för smittspridning 

En annan viktig aspekt är risken för att smitta massören eller andra kunder. Direktkontakt under en massage innebär en ökad risk för överföring av smittsamma sjukdomar. På Beauty Center prioriterar vi säkerheten för både våra kunder och personal. Att avstå från massage vid akuta förkylningssymtom är ett sätt att visa hänsyn och ansvar. 

 

När kan massage vara fördelaktigt? 

Även om akut sjukdom inte är rätt tillfälle för massage, finns det tillfällen då massage kan vara till hjälp. För personer som lider av återkommande spänningar eller kronisk stress kan massage underlättar symtomen som en långdragen förkylning kan förorsaka. I dessa fall kan en lättare, mer försiktig massageform vara till nytta, genom att främja avslappning och hjälpa kroppens egna läkningsprocesser. 

 

Kommunikation 

Innan din massage är det viktigt att du kommunicerar med din terapeut om ditt nuvarande hälsotillstånd. Professionella massörer kan anpassa behandlingen efter dina behov och ge råd om vilken typ av massage som är mest fördelaktig för dig just nu. 

Om du har frågor om massage och förkylning, eller vill boka en behandling anpassad till ditt hälsotillstånd, är du välkommen att kontakta Beauty Center. Vi hjälper dig att hitta rätt väg till återhämtning och välbefinnande. 

Massage när man är förkyld