+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Diatermi: hur många behandlingar behövs?

Diatermi är en effektiv och permanent metod för hårborttagning, särskilt lämpad för behandling av områden med finare hår såsom hakan, överläppen och brösten. Förutom hårborttagning kan diatermi också användas för att avlägsna utvidgade blodkärl och fibromer.

 

Hur många behandlingar behövs?

I genomsnitt krävs det tre behandlingar för att permanent ta bort ett hårstrå. Detta kan variera beroende på hårets tjocklek och om du tidigare har använt pincett, vilket kan kräva fler behandlingar.

Antalet besök/behandlingar beror även på hur mycket hår som behandlas per session och hur ofta du besöker oss. Ett område kan behöva delas upp i mindre sektioner, vilket leder till ytterligare besök. Om du har använt pincett mindre än sex veckor före ditt första besök kan detta också påverka hur snabbt håren växer tillbaka och hur många behandlingar som krävs. Ett genomsnittligt antal besök för ett komplett behandlingsresultat ligger mellan fem och tio gånger.

 

Ytterligare användningsområden för Diatermi

Förutom permanent hårborttagning kan diatermi användas för att effektivt ta bort hudflikar, fibrom och åldersfläckar. Denna teknik har använts inom medicinen sedan slutet av 1800-talet och är idag vanlig inom både tandvård och kärlkirurgi.

Förväntningar och återväxt

Det är viktigt att förstå att hårets växtfaser spelar en stor roll i behandlingens effektivitet. För att maximera chansen att “bränna” håret under dess växtfas rekommenderar vi regelbundna behandlingar med cirka tre till sex veckors mellanrum.

För vissa kan enstaka behandlingar vara tillräckliga, medan andra kan behöva många behandlingar under en längre tid. Detta varierar beroende på flera faktorer såsom hårkvalitet, återväxt, mängden hår och hudtyp. Dessutom kan nya hårstrån dyka upp i andra hårsäckar med tiden, särskilt hos kvinnor i äldre ålder på grund av hormonella förändringar.

Diatermi Hur många behandlingar behövs

 

Beauty Center är vi dedikerade till att erbjuda personlig rådgivning och anpassade behandlingsplaner för diatermi epilering. Vår expertis säkerställer att du får den mest effektiva behandlingen baserad på dina individuella behov och hudtillstånd. Oavsett om det gäller hårborttagning eller behandling av hudförändringar, är vi här för att hjälpa dig uppnå önskade resultat.