+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Vad är Diatermi?

Diatermi är en effektiv och väletablerad metod för permanent hårborttagning och behandling av vissa hudtillstånd. Den används framför allt för att ta bort hår i mindre områden med tunnare hårväxt, såsom ansiktet, hakan, halsen, överläppen, ögonbrynen och runt bröstvårtorna.

 

Hur fungerar diatermi?

Diatermi utnyttjar elström för att producera värme direkt i vävnaden. Behandlingen går ut på att en mycket tunn nål förs ner i hårsäcken där en liten mängd elström sedan appliceras. Denna ström omvandlas till värme som effektivt förstör hårsäcken och förhindrar framtida hårväxt. Metoden är unik eftersom den kan användas för att permanent ta bort alla typer av hår, oavsett färg eller tjocklek, och är effektiv på alla hudtyper.

 

Användningsområden för diatermi

Diatermi är inte bara begränsat till hårborttagning. Det är även effektivt för behandling av:

  • Fibromer och hudtaggar (skintags): Små hudutväxter som kan uppstå på kroppen.
  • Ytliga blodkärl: Kallas även för couperose, spider veins eller cherry angiomas, som är små röda punkter eller nätverk av blodkärl som kan framträda på huden.

Dessa tillstånd kan behandlas snabbt och effektivt med diatermi, vilket leder till en jämnare och mer enhetlig hudton.

 

Fördelar med diatermi

  • Permanent resultat: Diatermi är en av de få metoder som erbjuder permanent borttagning av oönskat hår och hudförändringar.
  • Flexibilitet: Kan användas på nästan alla områden på kroppen, även de mest känsliga.
  • Snabb och effektiv: Behandlingar är oftast snabba, och flera områden kan behandlas under en och samma session.

Vad är diatermi

 

Vad man bör tänka på innan behandling

  • Förberedelse: Undvik solning och användning av Brun-utan-sol före behandlingen för att minimera risken för pigmentförändringar.
  • Smärthantering: Även om smärtupplevelsen varierar, kan vissa områden vara mer känsliga. Det är möjligt att använda bedövningskräm innan behandlingen för att minska obehaget.
  • Eftervård: Följ noggrant eftervårdsinstruktionerna från din behandlare för att optimera läkningsprocessen och minimera risken för biverkningar.