+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Vad är massage bra för?

Beauty Center är vi övertygade om att massage är mycket mer än bara en stunds avkoppling. Det är en vital del av en hälsosam livsstil. Så, vad är massage egentligen bra för? Kort sagt, det är en omfattande metod för att förbättra både fysiskt och mentalt välbefinnande. Låt oss utforska de många fördelarna. 

Ökad blodcirkulation 

En av de mest påtagliga fördelarna med massage är dess förmåga att öka blodcirkulationen. Detta är inte bara bra för musklerna utan för hela kroppen. En bättre cirkulation innebär effektivare transport av näringsämnen och syre till kroppens celler samt snabbare eliminering av slaggprodukter, vilket bidrar till snabbare återhämtning och minskad trötthet. 

Frisättning av endorfiner 

Massage stimulerar frisättningen av kroppens egna smärtlindrande hormoner, endorfiner. Dessa “må-bra” hormoner bidrar till att minska smärta och öka känslan av lycka och tillfredsställelse. 

Dopamin, Serotonin och Oxytocin 

Beröring under en massage kan öka nivåerna av dopamin och serotonin, hormoner som påverkar humöret och hjälper till att bekämpa depression. Oxytocin, även känd som “kramhormonet”, främjar känslor av lugn och avkoppling, minskar stressnivåerna och förbättrar den sociala bindningen. 

Minskad stress 

Genom att aktivt minska nivåerna av stresshormoner som kortisol och noradrenalin, kan massage hjälpa till att förhindra de negativa effekterna av långvarig stress på kroppen och sinnet. 

Stärkt immunförsvar 

Regelbunden massage har visat sig öka antalet vita blodkroppar, vilket förstärker kroppens förmåga att bekämpa infektioner och sjukdomar. 

Psykologiska fördelar 

Utöver de fysiska fördelarna bidrar massage även till förbättrad koncentrationsförmåga, minskad ångest, förbättrad sömnkvalitet och en generell känsla av välbefinnande. Det är ett kraftfullt verktyg för att hantera stress och förbättra mental hälsa. 

Beauty Center anpassar vi varje massage efter individens unika behov, vare sig det handlar om att lindra muskelsmärta, minska stress, förbättra sömnkvaliteten eller helt enkelt för att ge en stunds avkoppling och njutning. Våra erfarna terapeuter använder en rad olika tekniker för att erbjuda den mest fördelaktiga behandlingen för just dig. 

Vad är massage bra för