+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

I denna behandling används en pennliknande apparatur med sterila mikronålar. Nålarna skapar miljontals mikrosmå hål i ansiktet, detta stimulerar cellförnyelsen och triggar huden till att förnya sig. I behandlingen tillsätts även ett aktivt serum som innehåller EGF (reparerande och stimulerar cellförnyelsen) och hyaluronsyra (fuktgivande) som bidrar till en förnyelse av huden.

Effekten av microneedling blir en mer välmående och föryngrad hud. Behandlingen hjälper även att minimera förstorade porer och ärr, bleker pigmenteringar och jämnar ut rynkor och linjer.

Vanligtvis krävs mellan 3-6 behandlingar för att uppnå bästa resultat.

Att tänka på efter microneedling:

¤ Rodnad: Oftast försvinner hudrodnaden inom några timmar men i vissa fall kan det ta ett par dagar. Vänta minst sex timmar efter behandlingen innan du använder make-up. Använd rena verktyg vid applicering av make-up.

¤ För att undvika hudirritation, bör man lämna behandlingsområdet i fred minst ett par timmar efter behandlingen. Ingen make-up eller krämer resten av dagen. Undvik även att pilla på behandlingsområdet.

¤ Ta ett nytt örngott till kudden.

¤ För att förhindra hyperpigmentering bör man undvika solning (även solarium) minst 2 veckor efter behandlingen. Använd även solskydd minst 2 veckor efter behandlingen (SPF 20 eller mer).

¤ För att undvika uttorkning av huden i samband med behandlingen rekommenderar vi att du talar med din behandlare om Cliniccare EGF Extra Essence. En produkt som främjar återfuktningen av det hudlager som är behandlat.