+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Vad är Brasiliansk Vaxning?

Brasiliansk vaxning är inte bara en metod för hårborttagning; det är en skönhetsbehandling som fokuserar på att avlägsna allt eller nästan allt könshår från det intima området, både framifrån och bakåt. Denna teknik skiljer sig från traditionella metoder som rakning eller kemiska krämer genom att erbjuda resultat som varar upp till fyra veckor. Världen över hyllas brasiliansk vaxning för dess effektivitet och förmåga att upprätthålla en slät och hårfri hud över tid.

 

Behandlingsprocessen

Under en brasiliansk vaxningsbehandling appliceras ett speciellt framtaget varmt vax på det område där hår önskas borttaget. Vaxet appliceras i en riktning som är motsatt till hårets tillväxtriktning för att säkerställa att varje hårstrå täcks. När vaxet har svalnat och härdnat dras det sedan bort snabbt i hårets tillväxtriktning. Denna metod är effektiv för att dra ut håren från roten, vilket resulterar i en längre period av släthet jämfört med andra metoder som rakning.

 

Vanliga frågor om Brasiliansk Vaxning

Gör det ont? Precis som med alla former av hårborttagning där hårstrån rycks bort kan brasiliansk vaxning vara smärtsamt, särskilt i ett så känsligt område som det intima. Dock är smärtan kortvarig och många anser att de långvariga resultaten väger upp för detta ögonblick av obehag.

Vad bör man tänka på innan? För optimala resultat bör håret vara minst 5 mm långt. Det rekommenderas också att undvika sol och träning 48 timmar före behandlingen för att minimera hudirritation.

Hur hanteras håret? Vid brasiliansk vaxning appliceras vaxet mothårs och dras bort i samma riktning. Detta kan ibland bryta av hårstrån istället för att dra ut dem helt, vilket kan leda till risk för inåtväxande hår.

Blir huden känslig? Eftersom vaxet är oljebaserat och fäster vid både hår och hud kan huden bli känslig efter behandlingen. Det är därför viktigt att följa eftervårdsråden noggrant, såsom att bära bomullsunderkläder och undvika direkt solljus eller parfymerade produkter.

Graviditet och menstruation? Brasiliansk vaxning anses vara säker både under graviditet och menstruation, dock kan känsligheten för smärta öka under dessa perioder.

Vad är brasiliansk vaxning?