+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Ta bort pigmentfläckar

Många personer drabbas av pigmentfläckar i olika skeden av livet. Dessa kan vara allt från fräknar och solfläckar till melasma, vilket kan påverka hudens utseende och i vissa fall även personens välbefinnande. På Beauty Center arbetar vi med de senaste teknikerna för att effektivt behandla och ta bort pigmentfläckar, oavsett deras ursprung.

Hur tar man bort pigmentfläckar?

Behandlingsmetoder för att ta bort pigmentfläckar kan vara kemisk peeling som reducerar fläckarnas synlighet, laserbehandling och IPL som bryter ner melanin, samt microneedling som främjar hudens läkning och minskar pigmentfläckar.

Läs mer om våra behandlingsmetoder för pigmentfläckar:

Kemisk peeling
En metod som effektivt kan minska utseendet av pigmentfläckar är kemisk peeling. Denna behandling använder syror för att försiktigt avlägsna det översta lagret av hudceller, vilket kan minska synligheten av pigmentfläckar och jämna ut hudtonen.

Laserbehandling och IPL
För djupare pigmentförändringar kan laserbehandling eller IPL (Intensivt Pulsat Ljus) vara effektiva alternativ. Dessa metoder använder ljusenergi för att bryta ner melanin i huden, vilket över tid kan reducera mörka fläckar och jämna ut hudens färg.

Microneedling
Microneedling är en annan teknik som kan användas för att behandla pigmentfläckar. Genom att skapa små mikroskador i huden stimuleras hudens naturliga läkningsprocess och produktionen av kollagen och elastin, vilket kan hjälpa till att minska utseendet av pigmentfläckar över tid.

 

Vad är pigmentfläckar?

Pigmentfläckar uppstår när huden producerar för mycket melanin, det pigment som ger huden dess färg. Detta kan ske av flera anledningar, såsom exponering för solen, hormonella förändringar eller som en del av hudens åldrandeprocess. De mest vanliga typerna av pigmentfläckar inkluderar:

  • Lentigo Solaris (Solfläckar/Åldersfläckar): Dessa ofarliga, men ofta missprydande, fläckar uppkommer ofta som ett resultat av långvarig exponering för solen.
  • Melasma: Denna form av hyperpigmentering är särskilt vanlig hos kvinnor och kan påverkas av graviditet, användning av p-piller eller andra hormonella förändringar.

 

Förebygga pigmentfläckar

Det bästa sättet att hantera pigmentfläckar är att förebygga dem. Detta inkluderar att alltid använda solskydd med hög SPF när du vistas i solen, samt att inkludera hudvårdsprodukter i din rutin som är designade för att motverka hyperpigmentering.

 

Ta bort pigmentfläckar