+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Ta bort hår permanent

Att avlägsna oönskad hårväxt permanent är en önskan som många bär på. Tack vare framsteg inom estetisk teknologi finns det nu flera effektiva metoder för att uppnå detta. Beauty Center erbjuder vi några av de mest använda metoderna: IPL och Diatermi. Dessa metoder erbjuder varierande fördelar beroende på individuella behov, hudtyper och hårtyper.

 

Hur fungerar IPL och laser?

Både IPL (Intensivt Pulserande Ljus) och Laser arbetar med ljusenergi för att permanent reducera hårväxt. Denna energi riktas mot melaninet i hårsäcken och omvandlas till värme som skadar hårsäckens förmåga att producera nya hårstrån. Skillnaden mellan metoderna ligger i ljusets art; medan laser använder en enda våglängd av ljus fokuserat på ett specifikt område, använder IPL ett bredare spektrum av ljusvåglängder som kan behandla större hudområden. Båda metoderna kräver flera behandlingssessioner för optimala resultat.

Diatermi skiljer sig från IPL och Laser genom att använda elektrisk energi i stället för ljus. En mycket fin nål förs ner i varje hårsäck där en växelström genererar värme direkt inuti hårsäcken. Denna värme förstör hårsäckens förmåga att producera hår. Metoden är särskilt effektiv för mindre områden med finare hår och kan även användas för att avlägsna ytliga blodkärl och fibromer.

 

Kan alla behandlas?

Effektiviteten i permanent hårborttagning med dessa metoder är starkt beroende av kontrasten mellan hår- och hudfärg. Mörkt hår på ljus hud ger vanligtvis de bästa resultaten eftersom behandlingen primärt fokuserar på melaninet i håret. Vit eller grå hårstrån, som saknar melanin, samt mycket mörk hud, som kan absorbera för mycket av ljusenergin, är därför mindre lämpliga för dessa behandlingsformer.

Ta bort hår permanent

Expertis och personlig konsultation

Vårt team består av erfarna hudterapeuter som är specialiserade på olika typer av hårborttagning. Genom en individuell konsultation utformar vi en behandlingsplan som är skräddarsydd för dina behov och önskemål. Vår ambition är att ge dig de bästa förutsättningarna för ett lyckat resultat.

Vid valet av metod för permanent hårborttagning är det viktigt att ha realistiska förväntningar och vara medveten om att resultat kan variera beroende på individuella förutsättningar. Hos Beauty Center strävar vi efter att ge dig en trygg och professionell behandlingsupplevelse med ditt välbefinnande i fokus.