+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Ta bort åldersfläckar

Åldersfläckar, även kända som lentigo solaris, är en form av hyperpigmentering som vanligtvis uppstår som ett resultat av långvarig exponering för solens UV-strålar. Dessa fläckar dyker oftast upp på hudområden som regelbundet exponeras för sol, såsom ansikte, händer, axlar och rygg. Även om åldersfläckar främst är en kosmetisk oro, kan deras utseende påverka självkänslan för många.

 

Ta bort åldersfläckar – Behandlingsmetoder:

Vi använder oss av två av de mest effektiva metoderna som är IPL (intensivt pulserande ljus) behandling och kemisk peeling.

IPL-behandling: Genom att använda intensivt pulserande ljus kan vi målriktat behandla de pigmenterade områdena utan att skada den omgivande huden. Behandlingen stimulerar huden att förnya sig själv, vilket leder till en minskning av åldersfläckarna. IPL-behandling är särskilt effektiv för att ta bort fläckar orsakade av solskador och kan ge huden en jämnare ton och förbättrad lyster.

Kemisk Peeling: Denna behandling innebär applicering av en kemisk lösning på huden, vilket hjälper till att exfoliera de övre hudlagren. När den gamla huden skalar av, framträder en ny och mer jämn hudton, fri från åldersfläckar. Kemisk peeling är en effektiv metod för att inte bara ta bort åldersfläckar utan också förbättra hudens övergripande textur och utseende.

Förebyggande och eftervård

För att minimera risken för nya åldersfläckar är det viktigt att skydda huden från solen. Vi rekommenderar att regelbundet använda solskyddskräm med hög SPF, särskilt på de hudområden som är mest utsatta för solen. Efter en behandling är det också viktigt att följa våra eftervårdsinstruktioner noggrant, inklusive att undvika direkt sol exponering och att regelbundet applicera återfuktande kräm för att stödja hudens läkningsprocess.

 

Ta bort åldersfläckar

 

Pris för behandling av åldersfläckar

Kostnaden för att ta bort åldersfläckar varierar beroende på behandlingens omfattning och antalet sessioner som krävs för att uppnå önskat resultat. Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation för att diskutera dina specifika behov och utforma en personlig behandlingsplan, inklusive en uppskattning av de totala kostnaderna.

 

Boka din konsultation idag

Om du är trött på att dölja dina åldersfläckar och söker en långsiktig lösning, boka en konsultation hos Beauty Center. Vårt team av experter är redo att hjälpa dig att återfå en jämnare och mer ungdomlig hudton. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra behandlingar och hur vi kan hjälpa dig att uppnå dina estetiska mål.