+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Vad är Melasma? 

Melasma är en hormonell pigmentering som ofta uppkommer i ansiktet. Det pigment som avgör färgen på din hud kallas melanin och den ökade melaninproduktionen i huden ger Melasma. Melasma uppkommer vanligen i samband med hormonförändringar i kroppen, vid graviditet eller av p-piller bl.a. Hudtillståndet kännetecknas som större och mer oregelbundna fläckar. Dessa kan skilja sig från ljusbrun till mörkare bruna, fläckarna sätter sig vanligtvis symmetriskt vilket särskiljer Melasman. Vanliga områden som blir pigmenterade är panna, kinder, överläpp och haka.

Går det att behandla Melasma?

Ja. Det allra viktigaste är att skydda sig från solen med hjälp av solskydd och kläder. Det går även att behandla med Picolaser. Antalet behandlingar som krävs är individuellt och styrs av hur långt ned pigmentet sitter. Ytligare pigmenteringar är lättare att få bort och djupare är svårare.

 

Följande bilder visar resultatet av en behandling med Picolaser.

Melasma behandling

Melasma behandling

 

Har du Melasma eller andra pigmentfläckar i ansiktet som du vill behandla?

Just nu söker vi modeller för behandling med Picolaser. Som modell godkänner du att vi tar bilder och videos under behandlingen som kommer att användas i marknadsföringssyfte. Modellpriset är 800:- för hela ansiktet (ord. pris 2700:-)

Vid intresse skicka ett mejl till info@beautycenter.se med bilder på pigmenteringarna, hela ansiktet framifrån samt från sidorna. Besvara även följande frågor:

  1. Hur uppkom pigmenteringarna (i samband med graviditet, du har bränt dig i solen eller liknande)?
  2. Hur gammal är du?
  3. När fick du pigmenteringarna?
  4. Har pigmenteringarna blivit fler eller större?
  5. Blir pigmenteringarna ljusare på vintern och mörkare på sommaren?
  6. Har pigmenteringarna blekts med tiden?
  7. Har du tidigare eller behandlar du i nuläget pigmenteringarna (med produkter eller behandlingar)?
  8. Tar du några mediciner?

Vi har ett uppehåll över sommaren med Picolaser vid behandling av pigmenteringar. Detta beror på att efter behandlingen så är det viktigt att inte exponeras för solljus. Vid intresse återkom i höst.