+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Optimal eftervård för kemisk peeling: Experttips från Beauty Center

Att genomgå en kemisk peeling kan vara en transformativ upplevelse för din hud, men rätt eftervård är avgörande för att säkerställa optimala resultat och undvika komplikationer. Hos Beauty Center förstår vi betydelsen av en skräddarsydd eftervårdsrutin och här delar vi våra bästa råd för att ta hand om din hud efter en kemisk peeling.

 

 

Skydda huden mot solen

Efter en kemisk peeling blir huden exceptionellt känslig för UV-strålning. För att förhindra skador och hyperpigmentering är det viktigt att använda ett solskyddsmedel med hög SPF (30-50), även när solen inte skiner. Komplettera detta med fysiskt skydd som keps eller hatt vid direkt solexponering. Detta steg är oerhört viktigt för att skydda din hud mot förtidigt åldrande och bevara de positiva effekterna av din peeling

 

Undvik värme

Efter din behandling är det viktigt att undvika aktiviteter som ökar kroppstemperaturen och kan irritera din hud. Därför bör du hålla dig borta från solning, bubbelbad, bastu, högintensiv träning, och värmelampor de första timmarna efter behandlingen. Din hud är särskilt mottaglig för bakterier under denna tid, och risken för infektioner kan öka.

 

Vänta med smink

Ge din hud tid att återhämta sig utan att täcka över den med smink. Vi rekommenderar att du väntar åtminstone 12 timmar innan du använder någon form av makeup för att undvika att täppa till porerna och irritera huden.

 

Fuktgivande och mjukgörande vård

Det är vanligt att huden känns torr, stram, och ibland kan börja flaga efter en kemisk peeling. Använd reparerande, fuktgivande och mjukgörande produkter för att lugna och återfukta huden. Om du är osäker på vilka produkter som är bäst för din hud, kan våra hudterapeuter på Beauty Center ge dig personliga rekommendationer.

 

Var försiktig med produktval

Under den första veckan efter din peeling är det viktigt att pausa användningen av produkter som innehåller AHA- och BHA-syror, samt retinol. Dessa ingredienser kan påskynda cellförnyelsen ytterligare och överbelasta huden. Om du är osäker på innehållet i dina hemmaprodukter, kontakta oss på Beauty Center så kan vi vägleda dig.

 

Hygien och professionella behandlingar

Håll en hög hygienstandard efter din behandling. Undvik att röra vid ansiktet med orena händer, och byt regelbundet till rena örngott och handdukar för att minimera risken för infektioner. Dessutom bör du undvika andra professionella ansiktsbehandlingar under de kommande 2-3 veckorna för att ge din hud tillräckligt med tid att läka.

Kemisk peeling eftervård