+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Ombre bryn vs Microblading: Hitta din perfekta match

I den ständigt utvecklande världen av skönhet och kosmetik introduceras nya tekniker kontinuerligt för att förbättra och framhäva naturliga drag. Bland dessa framsteg har semi-permanent makeup, särskilt ögonbrynsförbättringar, fått stort intresse. Beauty Center, som är ledande inom detta fält, erbjuder tre framstående metoder: 3D-ögonbryn, pulverbryn (även kända som ombre bryn) och microblading. Men idag fokuserar vi på de två sistnämnda metoderna för att hjälpa dig att välja den som bäst uppfyller dina behov.

 

 

Pulverbryn/Ombre Bryn

Ombre bryn är en teknik som använder små punkter av pigment insatt i huden för att skapa en graderad, skuggad effekt, vilket ger ett mjukt, pudrat utseende. Detta är idealiskt för de som föredrar ett mer definierat och fylligt ögonbryn som ändå ser naturligt ut. Denna metod är särskilt fördelaktig för personer med oljig eller kombinerad hud, där microblading kanske inte håller lika länge. Ombre bryn kan hålla upp till 2,5 år, vilket gör det till ett hållbart val för många.

Fördelar med Ombre Bryn:

 • Långvarigt resultat som kan hålla i 2-3 år.
 • Passar alla hudtyper, inklusive oljig hud.
 • Ger ett mer naturligt och mjukt utseende jämfört med traditionell ögonbrynstatuering.
 • Låg underhållsprocess efter läkning.

 

 

Microblading

Microblading å andra sidan är känd för sin förmåga att efterlikna utseendet av naturliga hårstrån. Genom att använda en fin bladformad nål, skapar estetikern små, precisa snitt i huden för att infoga pigment som ser ut som individuella hårstrån. Detta är en utmärkt metod för att fylla i glesa ögonbryn eller förbättra deras naturliga form. Tekniken är dock mindre hållbar än ombre bryn, särskilt för de med fet eller blandad hud, och kan behöva touch-ups oftare.

Fördelar med Microblading:

 • Skapar extremt naturliga och definierade ögonbryn.
 • Idealisk för att fylla i glesa eller tunna ögonbryn.
 • Resultatet håller vanligtvis 1-2 år.
 • Kan anpassas för att matcha exakt ögonbrynsfärg och -form.

 

 

Vilken teknik ska du välja?

Valet mellan ombre bryn och microblading beror på flera faktorer:

 • Hudtyp: Microblading rekommenderas inte för fet eller kombinerad hud. Ombre bryn kan vara ett bättre alternativ för dessa hudtyper.
 • Önskat Resultat: Om du föredrar ett mer naturligt, hårliknande utseende och har normal till torr hud, kan microblading vara för dig. För ett mer definierat och fylligt utseende, välj ombre bryn.
 • Underhåll: Är du beredd på regelbundna touch-ups? Microblading kan kräva det oftare än ombre bryn.

Oavsett om du väljer ombre bryn eller microblading, kan båda metoderna erbjuda vackra och långvariga resultat. Nyckeln till framgång ligger i att välja en kvalificerad och erfaren tekniker som kan anpassa behandlingen efter dina individuella behov.

Ombre bryn vs microblading