+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Vad är brasiliansk vaxning?

Vad innebär brasiliansk vaxning?

Brasiliansk vaxning även kallad intimvaxning innebär att man tar bort allt könshår, alternativt så mycket du själv vill. Man får en mjuk och hårfri hud som varar i upp till 3 veckor.


Vilka är fördelarna med vaxning?

Fördelarna med att vaxa sig är många. Bland annat slipper du stubb efter någon dag och när rodnaden efter vaxningen lagt sig så lämnar den en mjuk och prickfri hud. Håren som växer ut blir även tunnare och är mer fjunliknande.


Hur ofta behöver jag vaxa mig?

Håren växer i olika cyklar och takt därav kan det variera hur ofta man måste göra en brasiliansk vaxning. En generell uppskattning är att genomföra behandlingen med 3-5 veckors intervaller.


Jag får röda prickar efter rakning, är vaxning något för mig?

Lider du av inåtväxande hårstrån så kan brasiliansk vaxning vara något för dig, då man tar bort hela hårstråt så växer det ut ett nytt mjukare strå. Genom att försiktigt skrubba huden efter dusch kan man minska risken att få infekterade hårsäckar. Undvik skrubb samma dag efter en vaxning. Vid regelbunden vaxning så kommer även huden att vänja sig och leda till mindre irritation.


Gör brasiliansk vaxning ont? 

Eftersom man avlägsnar håret från roten så är det naturligt att det känns. Det är individuellt hur ont man upplever att behandlingen gör. Det är dock en kortvarigt smärta som endast känns när man rycker bort stråna. Efter behandlingen kan man känna sig lite öm men det går över inom någon timme.


Vad bör jag tänka på innan en brasiliansk vaxning?

Viktigt att tänka på innan man bokar en brasiliansk vaxning är att håren behöver vara minst 5 mm för att de ska fastna i vaxet. Hårstråna får inte vara för långa (över 2 cm) då det kan orsaka mer smärta för kunden. Undvik även sol 48 timmar innan och efter behandling samt undvik att träna samma dag som din vaxning. Smörj inte området med lotion eller olja innan behandling.

Är vaxning skadligt för huden?

Vi på Stockholms beauty center jobbar med varmvax från Lycon Nordic som innehållet eteriska oljor som gör vaxet smidigt och skonsamt för huden. Man använder en olja på huden innan som gör att vaxet inte fastnar på huden utan endast runt hårstråna, detta bidrar till en effektivare vaxning med mindre smärta för kunden!

 

Boka Tid Vaxning