+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Hur sköter man fransförlängning?

Beauty Center strävar vi efter att våra kunder ska kunna njuta av sina fransförlängningar så länge som möjligt med optimal skönhet och hållbarhet.

Hur sköter man en fransförlängning, experterna ger sina bästa tips:

För att skapa de bästa förutsättningarna för att få din fransförlängning att hålla länge, är det viktigt att undvika vatten och ånga de första 48 timmarna, använda oljefria produkter runt ögonen och rengöra fransarna regelbundet med en särskild fransrengöring. Regelbundna påfyllningar var 3:e till 4:e vecka säkerställer också att dina fransar bibehåller sitt fylliga och vackra utseende.

 

Läs vår ultimata guide här:

 

Direkt efter behandlingen

 • Undvik vatten och ånga: För att limmet ska härda ordentligt och skapa en stark bindning till de naturliga fransarna, bör du undvika direkt vattenkontakt, bastu och ånga under de första 24 till 48 timmarna efter din behandling.

 

Daglig skötsel

 • Använd oljefria produkter: För att undvika att lösa upp limmet och påskynda fransförlängningens livslängd, bör du använda ansiktsrengöring och makeupborttagning som är helt oljefria.
 • Rengör fransarna dagligen: Med hjälp av en särskild oljefri fransrengöring eller fransschampo bör du försiktigt rengöra dina fransar varje dag för att hålla dem fria från smuts, damm och makeuprester.
 • Undvik mascara: Att applicera mascara på dina fransförlängningar kan göra dem klumpiga och svårrengjorda, vilket förkortar deras livslängd. Om du absolut vill använda mascara, välj en som är lätt att tvätta bort och som är säker för fransförlängningar.
 • Borsta fransarna: Använd en ren spolie för att varsamt borsta dina fransar dagligen. Det hjälper dem att hålla sig snygga och ordnade.

 

Underhåll av fransarnas skönhet

 • Var varsam: För att förhindra skada på både förlängningen och dina naturliga fransar, bör du behandla dina fransar försiktigt och undvika att gnugga ögonen eller dra i fransarna.
 • Sovposition: Att sova på ryggen minskar risken för onödig friktion mot kudden, vilket kan bidra till att fransförlängningarna håller längre.

 

Vatten och ånga

 • Var försiktig med vatten och ånga: Även efter de initiala 48 timmarna är det viktigt att vara försiktig med vatten och ånga för att inte försvaga limbindningen.

 

Välj produkter noggrant

 • Undvik oljebaserade och irriterande ämnen: Det är viktigt att du kontrollerar ingredienslistan på dina hudvårdsprodukter för att säkerställa att de inte innehåller olja eller propylenglykol.

 

Vikten av rengöring

 • Rengör dina fransar noggrant: Regelbunden och noggrann rengöring är inte bara viktig för fransarnas utseende utan även för att förhindra ackumulering av bakterier.

Hur sköter man fransförlängning

Återbesök

 • Planera regelbundna påfyllningar: För att upprätthålla ett fräscht och fylligt resultat, rekommenderas det att boka återbesök för påfyllning var 3:e till 4:e vecka.