+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Hur ofta måste man göra brasiliansk vaxning?

Brasiliansk vaxning är en populär hårborttagningsmetod som många föredrar för sin långvariga effekt och förmåga att ge en mjuk och len hud. På Beauty Center är vi experter på brasiliansk vaxning och får ofta frågan om hur ofta denna behandling bör utföras för bästa möjliga resultat.

 

Hur ofta bör man göra brasiliansk vaxning?

För att upprätthålla en slät och hårfri hud rekommenderar vi på Beauty Center att man genomför en brasiliansk vaxning regelbundet var femte eller sjätte vecka. Denna frekvens hjälper till att anpassa sig till hårets naturliga växtcykel och säkerställer att hårstråna är tillräckligt långa för att vaxet effektivt ska kunna få grepp om dem. Regelbunden brasiliansk vaxning leder med tiden till en glesare hårväxt och tunnare hårstrån, vilket gör behandlingarna mindre smärtsamma och resultatet mer bestående.

 

Anpassning efter individuella behov

Det är viktigt att komma ihåg att hårväxten varierar från person till person. Vissa kan behöva göra brasiliansk vaxning oftare, medan andra kan vänta längre mellan behandlingarna. Generellt sett noterar många av våra kunder att behovet av vaxning minskar över tid, då regelbunden vaxning bidrar till att hårväxten tunnas ut.

 

Förberedelser och eftervård

För att uppnå de bästa resultaten med din brasiliansk vaxning, rekommenderar vi att du följer några enkla riktlinjer:

  • Var nyduschad: Det är viktigt för både hygienen och för att förenkla vaxningsprocessen.
  • Hårets längd: För optimala resultat bör håret vara mellan 5 till 6 millimeter långt. Om håret är längre än så, kan du ansa det något för att underlätta vaxningen.
  • Undvik vaxning: Om du har infektioner, sår, sprickor eller blåsor i underlivet.

 

Efter din brasiliansk vaxning är det viktigt att följa instruktionerna för att undvika irritation och infektion:

  • Undvik direkt solljus, solarium, träning, tajta kläder samt klorerat vatten under de första 24 timmarna efter vaxningen.
  • Använd bomullstrosor och duscha i svalt vatten för att minska risken för hudirritation.
  • Parfymerade krämer bör undvikas direkt efter behandlingen.

 

Hur ofta måste man göra brasiliansk vaxning

Beauty Center är vi måna om din komfort och säkerhet. Våra erfarna terapeuter ser till att varje behandling utförs med noggrannhet och högsta möjliga standard. Om du har några frågor eller funderingar kring brasiliansk vaxning eller någon annan av våra behandlingar, är du alltid välkommen att kontakta oss för mer information eller för att boka en tid.