+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Hur länge sitter en kosmetisk tatuering?

Kosmetisk tatuering, även känd som permanent makeup, är ett alltmer populärt alternativ för den som önskar en långvarig skönhetsförbättring. Med tekniker som microblading, shading och användning av specifika tatueringmaskiner, erbjuder Beauty Center en variation av behandlingar anpassade efter individuella behov och önskemål.

 

Hur länge sitter en kosmetisk tatuering vanligtvis?

Den kosmetiska tatueringens hållbarhet kan variera stort mellan olika individer, vanligtvis mellan 6 månader upp till 2 år, även om det i sällsynta fall kan vara upp till 5 år. Flera faktorer spelar in, såsom hudtyp, livsstil, och hur väl eftervårdsinstruktionerna följs. Vissa klienter kan behöva en påfyllning redan efter 6-8 månader, medan andra kan vänta upp till 2 år. Eftervård är avgörande för att maximera pigmenteringens hållbarhet.

 

Omedelbart efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan färgen verka mer intensiv än det slutgiltiga resultatet. Hudtyp och eftervård påverkar i hög grad hur pigmenteringen utvecklas – färgen kan exempelvis förändras över tid, och för en fet hudtyp kan linjerna med tiden flyta ihop. Det är viktigt att vara medveten om att en viss del av pigmenteringen, vanligtvis 20-30%, kan försvinna efter det första besöket.

 

Hur länge sitter en kosmetisk tatuering

Konsultation och smärtlindring

Inför behandlingen erbjuds en konsultation för att gå igenom önskemål och eventuella frågor. Smärtlindring tillhandahålls under behandlingen för att göra upplevelsen så behaglig som möjligt. Det är dock viktigt att komma ihåg att smärtupplevelsen är högst individuell.

 

Viktiga åtgärder före och efter behandlingen

För att optimera resultatet och minimera risker, är det viktigt att följa vissa riktlinjer före och efter behandlingen. Det inkluderar att undvika solning, koffein, alkohol och vissa mediciner. Efter behandlingen ska man undvika solen och andra faktorer som kan påverka läkningsprocessen.