+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Hur länge håller hårborttagning med laser?

Laser hårborttagning har blivit en populär metod för att uppnå slät och hårfri hud, men en fråga som ofta ställs är: “Hur länge håller resultatet?”
Svaret är att effekterna av hårborttagning med laser kan vara varaktiga i omkring 4-5 år, även om detta kan variera beroende på individuella faktorer såsom hormonella förändringar.

 

Antal nödvändiga behandlingar och intervall

För att uppnå optimala resultat med hårborttagning med laser krävs vanligtvis en serie på 6-12 behandlingar, med 6-12 veckors mellanrum. Denna variation i antal och intervall beror på hårets växtcykler och hur varje person reagerar på behandlingen.

Hur länge håller laser hårborttagning

Vår kropp bär på två typer av hår: vellushår (mjukt och fjunigt) och terminalhår (grovt och utvecklat), som båda reagerar olika på åldring och hormonella förändringar. Laser hårborttagning riktar sig mot pigmentet i hårsäcken och använder värme för att skada denna, vilket effektivt förhindrar framtida hårväxt. Det är viktigt att notera att bara hårsäckar i växtfas kan behandlas effektivt.

 

Varaktighet av resultat och behov av underhållsbehandlingar

Även om hårborttagning med laser kan ge långvariga resultat, kan nya hårsäckar potentiellt aktiveras över tid på grund av naturliga kroppsförändringar. Därför kan enstaka underhållsbehandlingar vara nödvändiga för att hantera ny tillväxt.

 

Direkt efter behandling

Efter en laserbehandling kan huden kännas varm, känslig och visa rodnad, vilket typiskt lägger sig inom några timmar.

 

Solskydd och aktivitetsbegränsningar

Det är kritiskt att skydda den behandlade huden från solen och UV-ljus, särskilt veckan efter behandlingen för att minimera risken för pigmentförändringar. Dessutom bör fysisk aktivitet och bastubad undvikas de första 24 timmarna efter behandlingen för att optimera läkningen.