+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Hur länge håller hårborttagning med IPL?

Hårborttagningsmetod med IPL (Intensivt Pulsat Ljus) är en populär metod som många vänder sig till för att uppnå en slät och hårfri hud.

 

Hur länge håller IPL hårborttagning?

Effekten av IPL-behandling kan vara permanent, förutsatt att tillräckligt antal behandlingar genomförs för att täcka alla hårstråns tillväxtcykler. Efter en fullständig behandlingsserie behöver processen normalt inte upprepas, men underhållsbehandlingar kan behövas 1-2 gånger per år för att hantera eventuell ny hårväxt.

IPL-tekniken riktar in sig på hårsäckarna med ljuspulser som omvandlas till värme, vilket skadar hårsäcken och förhindrar framtida hår tillväxt. Resultatets varaktighet varierar beroende på flera faktorer, såsom individens hormonnivåer, hår- och hudtyp, samt området som behandlas.
Vanligtvis krävs en behandlingsserie med 3-6 behandlingar med 7-14 dagars intervall för att uppnå önskat resultat.

 

Vad man ska tänka på innan IPL-behandling

 

Hudens förberedelse

För att maximera resultatet av IPL-behandlingen är det viktigt att inte vaxa eller plocka hår i området som ska behandlas under minst fyra veckor före behandlingen. Dessa metoder avlägsnar hårstrået från hårsäcken, vilket gör det svårare för IPL-tekniken att rikta sig mot hårsäcken effektivt.

Sol exponering

Undvik solning och brun-utan-solprodukter före och efter behandlingen. Solbränd hud kan göra IPL-behandling mindre effektiv och öka risken för biverkningar.

 

Fördelar med IPL hårborttagning:

  • Långvariga resultat: Många upplever permanent hårborttagning efter en fullständig behandlingsserie.
  • Smärtfri behandling: IPL-behandlingar är generellt mindre smärtsamma jämfört med andra hårborttagningsmetoder.
  • Anpassningsbar: IPL-tekniken kan anpassas efter olika hud- och hårtyper för att uppnå bästa möjliga resultat.

 

Hur länge håller IPL hårborttagning

Underhållsbehandlingar

Även om IPL-behandlingar kan ge permanenta resultat, är det inte ovanligt att behöva genomföra underhållsbehandlingar. Detta beror på att nya hårsäckar kan aktiveras över tid på grund av hormonella förändringar eller andra faktorer. Regelbundna underhållsbehandlingar hjälper till att hålla huden slät och hårfri på lång sikt.