+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Hur går en kemisk peeling till?

På Beauty Center är vi specialiserade på att erbjuda kemisk peeling-behandling som förvandlar och förnyar din hud. Men vad innebär egentligen en kemisk peeling, och hur går processen till? Låt oss gå igenom stegen för att ge dig en klar bild av vad du kan förvänta dig när du väljer denna populära hudföryngringsmetod.

 

Så hur går egentligen en kemisk peeling till?

En kemisk peeling inleds med grundlig rengöring av huden för att avlägsna smuts och makeup, varefter en individuellt anpassad peelinglösning appliceras för att lösa upp döda hudceller och främja hudförnyelse. Efter en bestämd verkningstid neutraliseras peelingen för att avsluta dess aktiva verkning.

 

Steg-för-steg i processen:

  1. Förberedelse: Din resa börjar med en noggrann rengöring av huden för att säkerställa att ansiktet är fritt från smuts, olja och makeup. Denna rengöring är grundläggande för att peelinglösningen ska kunna verka optimalt.
  2. Applicering: Därefter appliceras den kemiska peelingen varsamt med en pensel. Peelingens styrka anpassas individuellt efter din hudtyp och de specifika hudproblem du vill adressera.
  3. Verkningstid: Peelingen får verka på huden i några minuter. Under denna tid arbetar de aktiva ingredienserna med att lösa upp de döda hudcellerna och stimulera hudens naturliga förnyelseprocess.
  4. Neutralisering: Efter den angivna verkningstiden neutraliseras peelingen med en pH-balanserad lösning för att stoppa dess aktiva verkning.

 

Fördelarna med en kemisk peeling

  • Förnyad lyster: Genom att ta bort överflödigt fett och djuprengöra porerna återfår din hud sin naturliga glow.
  • Utslätning av hudtonen: Peelingen kan effektivt minska utseendet på pigmentfläckar och ojämnheter i hudtonen.
  • Minskning av ålderstecken: Regelmässiga behandlingar kan bekämpa tecken på åldrande såsom fina linjer och rynkor.

Hur går en kemisk peeling till

Eftervård

Efter behandlingen kan du uppleva en lätt rodnad och en fjällande hud, vilket är helt normalt och ett tecken på att peelingen har gjort sitt jobb. Det är viktigt att följa våra eftervårdsråd, som inkluderar att hålla huden väl återfuktad och att skydda den från solen med hög SPF.

Oavsett om du vill ge din hud en uppfräschning, bekämpa acne, eller reducera ålderstecken, är en kemisk peeling på Beauty Center ett utmärkt val. Boka din konsultation idag och ta det första steget mot en klarare och fräschare hud.