+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Hur går en brasiliansk vaxning till?

Brasiliansk vaxning har blivit en populär metod för hårborttagning i intimområden, speciellt bland kvinnor. Metoden innebär att man avlägsnar allt eller nästan allt hår nedanför midjan, och kunden kan välja att spara en liten del hår om så önskas. Hos Beauty Center strävar vi efter att erbjuda en trygg och avslappnande upplevelse för alla som väljer att genomgå denna behandling.


Brasiliansk vaxning, hur går en behandling till?

Våra terapeuter använder sig av specifikt utvalda vaxer anpassade för brasiliansk vaxning. Vaxet appliceras mothårs och avlägsnas sedan i hårets växtriktning för att minimera smärta och brytning av hårstrån.

 

Förberedelser före din brasilianska vaxning

För att uppnå bästa möjliga resultat med din brasilianska vaxning, bör håret vara minst 5 mm långt. Detta gör det lättare för vaxet att få grepp om hårstråna och effektivt avlägsna dem från roten. Undvik att sola och utföra ansträngande träning 48 timmar före din behandling för att minimera risken för hudirritation.

 

Möt våra erfarna terapeuter

Vid ankomst till Beauty Center blir du välkomnad av en av våra erfarna terapeuter. Du får en genomgång av behandlingen och möjlighet att uttrycka dina önskemål och eventuella oro.

 

Eftervård och hudreaktioner

Efter behandlingen kan du uppleva viss rodnad och känslighet i huden. Detta är normalt och bör avta inom några timmar till dagar. Våra terapeuter kommer att ge dig råd om hur du bäst tar hand om huden efter din brasilianska vaxning.

Hur går en brasiliansk vaxning till

Brasiliansk vaxning jämfört med Sockring

För dem som föredrar en ännu skonsammare metod, erbjuder vi även brasiliansk sockring. Denna metod är mindre smärtsam än traditionell vaxning och minskar risken för inåtväxande hårstrån tack vare dess förmåga att extrahera mycket korta hårstrån.

 

Vanliga frågor och bekymmer

 

Gör det ont?

Smärtupplevelsen varierar från person till person. Första behandlingen kan kännas mer obehaglig, men smärtan minskar vanligtvis med regelbundna behandlingar då håret blir tunnare och lättare att avlägsna.

Hur länge håller resultatet?

Efter en brasiliansk vaxning kan du förvänta dig att vara hårfri i 3-6 veckor. Regelbunden vaxning kan förlänga denna tid och göra att håret växer tillbaka tunnare och glesare.