+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Fylla i ögonbrynen permanent: Experternas tips och råd

Att fylla i ögonbrynen permanent har blivit en alltmer populär skönhetsbehandling för att skapa en definierad och varaktig ögonbrynslook. Med tekniker som microblading kan du uppnå önskat resultat med precision och naturlighet. Hos Beauty Center får du tillgång till expertis och rådgivning för att säkerställa att din upplevelse blir så framgångsrik som möjligt. Här är några viktiga tips och råd från våra experter.

 

Eftervård: Nyckeln till långvarigt resultat

Hygien är A och O. Efter din microblading-behandling är det viktigt att upprätthålla en god hygien. Även om vatten inte är skadligt, bör du vara försiktig med hård träning, varma bad och bastubad den första veckan för att förhindra att färgen bleknar.

Ha tålamod med Färgen. I början kan ögonbrynens färg verka för mörk och linjerna för skarpa. Kom ihåg att färgen kommer att mattas av med 30–40 procent.

 

Behandlingens livslängd

Microblading varar inte för alltid. På Beauty Center strävar vi efter ett naturligt resultat och rekommenderar därför en påfyllning ungefär en gång om året. Först lägger vi grunden, och efter fyra till sex veckor utförs en påfyllning.

 

Skötselråd för dina ögonbryn

Microblading är en grund, inte ersättning för smink. Microblading syftar till att ge dina ögonbryn en basform eller ram. Du kan fortfarande behöva trimma brynen och använda makeup för att framhäva dem ytterligare vid behov.

Var Försiktig med Produkter. Undvik att applicera produkter med aktiva ingredienser som retinol och syror direkt på dina ögonbryn, då detta kan påskynda blekningen av färgen.

 

Stärk dina naturliga ögonbryn

Oavsett om du väljer microblading eller inte, rekommenderar vi användning av brynserum för att stärka ögonbrynens strån och förlänga deras växtcykel.

 

Välja rätt behandlare

Forskning är viktig! Gör din hemläxa och välj en salong vars estetiska resultat matchar dina önskemål. Det är lika viktigt som att välja rätt hantverkare för ett jobb.

fylla i ögonbryn permanent

Risker med microblading

Allergiska Reaktioner och Ärrbildning: Även om det är sällsynt, kan vissa personer reagera allergiskt på färgen. En korrekt teknik är avgörande för att undvika ärrbildning. Gör alltid en färgtest om du har känslig hud.

Undvik Smitta: Välj en salong som strikt följer hygieniska regler och standarder för att minimera risker för smittspridning.