+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation - varför är Stockholms Beauty Center en medlem?

SHR logo

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som bildades 1955, är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige. Det är en rikstäckande branschorganisation utan facklig eller politisk tillhörighet, som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. SHR är anslutet till den internationella branschorganisationen CIDESCO, med säte i Schweiz.

Våra medlemmar har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar.

Vårt emblem är kundens trygghet! SHR finns representerade över hela Sverige.

Hur betalar jag för min behandling?

På Stockholms Beauty Center tar vi endast emot swish, kortbetalning & kredikort (Visa, Mastercard etc) ej kontanter, vi tar INTE American Express.

OBS: Vi erbjuder inga behandlingar på kredit eller på konto.

Hur köper jag presentkort?

Du kan köpa ditt presentkort via vårt bokningssystem “BokaDirekt”, du har även följande alternativ:

 • Du är varmt välkommen in till våran salong för att köpa presentkort på plats.
 • Du kan ringa till oss på salongen då vi kan utföra betalningen manuellt med ditt kortnummer och sedan skicka presentkortet direkt till brevlådan. Tel: 08 641 63 63

Kan jag få en konsultation?

Stockholms Beauty Center vill att du ska känna dig till freds när du besöker oss för en behandling. Vi förstår att det kan kännas lite läskigt att komma till en behandling som du inte har tidigare erfarenhet av, eller att komma till en salong som du inte har besökt. Speciellt när det gäller våra mer avancerade behandlingar såsom kosmetisk tatuering, IPL, fraktionerad laser, förstår vi att du har många frågor. För dessa mer avancerade behandlingar som nämns ovan, erbjuder vi kostnadsfria konsultationer. Vi bokar gärna in en tid för att besvara alla dina frågor. Under respektive behandling på hemsidan hittar du länk till bokning av konsultation.

Kosmetisk tatuering / Permanent Makeup vad är det?

Kosmetisk tatuering, Permanent Makeup eller Micro Pigmentation som det också kallas, används som ett alternativ till traditionell, vardagliga make-up. Kosmetisk tatuering kan användas för att ersätta normal bas make-up som:

 • Eyeliner
 • Ögonbryn
 • Läppkontur
 • Fyllning av hela läppar ( med skuggning kan man förstora läppar samt rätta till ojämn läppkontur )
 • Skönhetsfläck

Det huvudsakliga syftet med permanent make-up är att upprätthålla ett perfekt utseende dygnet runt, utan att behöva ta på och ta av smink.

Kosmetisk tatuering bör ske av en professionellt utbildad, som med hjälp av små nålar placerar naturliga färgpigment i huden, jämförbara med tatuering. Syftet är att applicera perfekt sminkad eyeliner, ögonbrynspenna, läppenna, läppstift, eller skönhetsfläck, för att förbättra utseendet. Kosmetisk tatuering är permanent, men färgen bleknar med tiden och ifyllnad krävs.

Fördelarna med Kosmetisk Tatuering

Permanent make-up är perfekt för kvinnor med aktiv livsstil som ständigt behöver se till sitt bästa, men inte har tid att slösa på sminkning. Det finns olika nyanser, färger och stilar att välja mellan och permanent make-up kan appliceras för att passa den enskilde. Permanent make-up är också mycket användbar och bekväm för:

 • Personer som idrottar eller simmar regelbundet
 • Personer som använder kontaktlinser eller glasögon
 • Personer som har känslig hud, känsliga ögon, eller som är allergisk mot traditionell make-up
 • Personer som har darriga händer, eller som har svårigheter att applicera vanlig make-up
 • Personer som genomgår Cytostatika behandling, dvs personer som genomgår cellgiftsbehandling.

Konsultation

Eftertanke bör tas innan man genomgår en behandling, så att man fullt ut har förstått vad behandlingen innebär. Man bör vara medveten om vilken eftervård som krävs för att upprätthålla det perfekta resultatet. Vi erbjuder en KOSTNADSFRI konsultation för alla klienter, och ingen av dina frågor lämnas obesvarade.

Instruktioner inför din behandling med kosmetisk tatuering

Undvik alkohol 24 timmar innan din behandling.

Ät minst en timme innan din behandling, och se till att du har druckit tillräckligt med vatten.

En viss svullnad kan uppkomma direkt efter behandlingen tex när det gäller eyeliner.

Ögonbryns behandlingar

 • Du kan bära din vanliga make-up samma dag som behandlingen.
 • Oönskade ögonbrynshår kan tas bort under din behandling.
 • om dina ögonbryn normalt är färgade, vänta 48 timmar efter färgning innan du kommer till behandlingen och minst 7 dagar innan du färgar på nytt efter behandlingen.

Läpp behandlingar

 • Du kan bära din vanliga make-up samma dag som behandlingen.
 • Om du är mottaglig för munsår / blåsor feber / sår i munnen är det mycket sannolikt att behandlingen aktiverar dessa. För att förhindra eller minimera utbrott, rekommenderas att du börjar använda Zovirax kräm, i 2 dagar innan din behandling, och 5 dagar direkt efter.
 • om du lider av svåra munsår, rekommenderas att du tar en kur med Zovirax, Famvir eller liknande tabletter, med början dagen före behandlingen och sedan fortsätta i 4 dagar efter behandlingen, om ingen annan ordination ges av din läkare.

Eyeliner behandling

 • Du ska inte bära mascara eller någon annan ögon make-up när du kommer till din behandling. Annat smink är ok.
 • Om dina ögonfransar normalt är färgade, vänta minst 48 timmar efter färgning innan din behandling, och minst 7 dagar efter din behandling innan du färgar om.
 • Om du använder kontaktlinser, bär dem inte till ditt besök och använd dem inte 4 timmar efter din behandling (helst inte under resten av dagen). Så, Medtag glasögon.

Allergi test

 • Om du lider av någon metall eller kemikalie allergi kan vi rekommendera att du allergi testar dig (särskilt för Lipliner) minst en vecka före den planerade behandlingen.

Om du har några frågor, tveka inte att KONTAKTA OSS, eller ring oss på 08 – 641 63 63. Vi erbjuder KOSTNADSFRI konsultation, för att du ska få alla dina frågor besvarade innan din behandling. Vi rekommenderar dig att komma in till oss så att vi kan gå igenom hela proceduren av vad behandlingen innebär.

Läs även vår FAQ “vad vi behöver veta från er” och “få ett läkarintyg för alla noterade tillstånd”, innan din behandling.

Vad vi behöver veta om dig innan behandlingen?

Det är mycket viktigt att vi är medvetna om följande innan du påbörjar din behandling;

 • Är du gravid?
 • Är du under någon medicinering?
 • Behandlas du för någon sjukdom?
 • Planerar du att genomföra någon kosmetisk kirurgi?

I vissa fall kommer vi att kräva att du tillhandahåller oss ett läkarintyg t.ex.

 • Om du är diabetiker, med receptbelagda blodförtunnande medel (acetylsalicylsyra, Worfarin, Cartia, etc) eller har hjärtimplantat ventil.
 • Om Du lider av keloid ärr i ansiktet
 • Om Du har några födelsemärken, fräknar, eller någon känd hudsjukdom i det område som du vill ha tatuerad.

I vissa fall kan det vara omöjligt att utföra den behandling du önskar. Om så är fallet så skulle vi, bara, ta detta beslut för ditt eget bästa.

Är det som en vanlig kropps tatuering?

Nja……Ja & Nej

 • Pigment sätts in i dermis huden, precis som med en vanlig kroppstatuering, dock är maskinen som används inte densamma och vi tatuerar inte lika djupt som man gör vid en vanlig kroppstatuering. En kosmetisk tatueringsmaskin är mindre, lättare och mindre kraftfull än den traditionella tatueringsmaskinen.
 • En Kosmetisk tatueringsterapeut bör ha en djup förståelse av huden, ansiktsform, och har erfarenhet av make-up och design. På Stockholms Beauty Center har alla våra terapeuter stor erfarenhet av ämnet och samtliga är utbildade i kosmetisk tatuering.

Hur länge varar färgen?

Hur länge färgen varar vid en kosmetisk tatuering är individuellt beroende på din hudtyp. Färgen varar mellan 2-5 år.

Hur bestämmer vi vilken form som skulle passa mig?

Stockholms Beauty Center kommer att utgå ifrån din ansiktsform när vi tillsammans designar vilken form du ska ha. Dock tar vi först och främst hänsyn till dina egna önskemål, men känner du att du vill ha hjälp med att bestämma vilken form som passar dig är vi experter på detta.

Hur bestämmer vi vilken färg som passar mig?

Stockholms Beauty Center bestämmer vilken färg som passar dig genom att utgå ifrån din hudton, hårfärg samt din ögonfärg. Sedan kan du bestämma om du vill ha varma eller kalla färger. Vi tar självklart först och främst hänsyn till dina egna önskemål, men om du är osäker och behöver hjälp är vi experter.

Vad händer med mitt egna hår om jag gör kosmetisk tatuering av ögonbrynen?

Vad som händer med ditt egna hår vid kosmetisk tatuering av ögonbrynen, beror på hur din nuvarande ögonbrynsform ser ut och hur du vill att din nya from ska se ut. Om du vill ha en helt annan form än hur dina ögonbryn växer måste vi självklar plocka bort en del hår, men behåller så mycket som möjligt.

Vilken teknik använder Stockholms Beauty Center vid kosmetisk tatuering?

Stockholms Beauty Center vill få dina ögonbryn att se så naturliga ut som möjligt, och därför använder vi oss av strån-teknik. Strån-teknik innebär att resultatet av brynen inte kommer att se platt ut, utan väldigt naturligt.

Kan man göra kosmetisk tatuering om man är gravid?

Ja man kan göra kosmetisk tatuering om man är gravid. Det påverkar inte din graviditet över huvud taget.

Gör kosmetisk tatuering ont?

Det går inte att jämföra med vanlig tatuering då vi använder oss av mycket tunnare och finare nål. Vi har även en väldigt effektiv bedövningssalva som vi använder oss av. Visst kan det göra lite ont till en början men detta avtar efter en liten stund då huden vänjer sig.

Blir man svullen på området som man har tatuerat?

Man kan bli lite svullen pga bedövningssalvan men svullnaden går tillbaks kort efter behandlingen.

Är det skadligt för ögonen när man tatuerar eyeliner?

Nej det är inte skadligt, man måste dock vara försiktig när man kommer nära tårkanalen. Vi har enbart professionellt utbildade terapeuter som utför kosmetisk tatuering hos oss.

Hur länge håller resultatet på kosmetisk tatuering?

Färgen håller mellan 2-5 år beroende på hudtyp och hur ofta hudcellerna byts ut.

Kan man tatuera en eyeliner mellan fransraden?

Ja självklart kan man göra det.

Ser man konstig ut precis efter kosmetisk tatuering på ögonbrynen?

Brynen ser lite markanta och mörka ut till en början. Ca 30 % av färgen bleknar under de första 3 veckorna, och därefter kommer det att se väldigt naturligt ut.

Hur ser läkningsprocessen ut?

Direkt efter behandlingen och de första dagarna efter kommer tatueringen upllevas mörk, skarp och kompakt. Ca 7 – 10 dagar efter behandlingen börjar huden flagna och tatueringen blir ljusare. Den totala läkningsprocessen tar ca 5 veckor, och det är då man kan se det slutgiltiga resultatet. Den kosmetiska tatueringen blir mjukare och ca 20 – 50 % ljusare när den läkt klart. Varje läkning är individuell och likaså slutresultatet och hållbarheten. Ett gratis återbehök (vid nytt set) ingår inom 2 månader, då färgen och formen kan korrigeras om så önskas.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

 • Undvik att röra tatueringen med fingrarna.
 • Undvik att pilla bort eventuella sårskorpor.
 • Undvik smink i området i 7 dagar efter behandlingen.
 • Undvik träning i 7 dagar efter behandlingen.
 • Undvik bastu, ångbad och jacuzzi i 14 dagar efter behandlingen.
 • Undvik solning och spraytan i 14 dagar efter behandlingen.
 • Undvik frans- och brynfärg i 14 dagar efter behandlingen.
 • Använd alltid solskydd för att undvika att pigmentet bleks eller ändrar färg.

Hur ska jag sköta brynen efter behandlingen?

Torka försiktigt av brynen med en lätt fuktad bommulsrondell varannan timme efter avslutad behandling. Detta är för att få bort sårvätskan som annars kan bilda mer skorpor.

Torr hud– Dag 2 – 7 ska du smörja brynen med ett tunt lager av eftervårdssalvan 2 gången per dag.

Normal hud– Dag 2 – 7 ska du smörja brynen ett tunt lager av eftervårdssalvan 1 gången per dag.

Fet hud– Brynen behöver ej smörjas in.– OBS! Har du fet hud kan du tappa färgen snabbare och stråna kan också flyta ut mer än vid torr hud.

Jag vill ha hjälp med min hud, vilken behandling ska jag boka?

Vi på Stockholms beauty center är auktoriserade hudterapeuter och arbetar med hud dagligen. Är du osäker på vilken behandling som passar dig rekommenderar vi att boka en ansiktsbehandling på 30 eller 60 min. I behandlingen gör vi en grundlig hudanalys för att hitta rätt behandling för dig.

Vad ingår i en ansiktsbehandling på 30 min?

Rengöring, hudanalys, peeling/syra, mask och avslutande produkter. Vi hjälper dig även om du har frågor kring produkter och andra behandlingar som kan passa dig. Önskar du en mer djuprengörande behandling rekommenderar vi att du bokar en ansiktsbehandling på 60 min.

Vad ingår i en ansiktsbehandling på 60 min?

Rengöring, hudanalys, peeling/syra, portömning, ansiktsmassage, mask och avslutande produkter. Vi hjälper dig även om du har frågor kring produkter och andra behandlingar som kan passa dig.

Vad är YUMI Lashes?

YUMI Lashes är en vårdande keratinbehandling för ögonfransarna. Fransarna får även en vacker böj samt färg som markerar fransarna.

Sliter YUMI Lashes på ögonfransarna?

Nej, behandlingen är vårdande för fransarna. I behandlingen förses fransarna med vitaminer och keratin som förstärker och ger mer motståndskraftiga ögonfransar. Du bör dock inte göra behandlingen oftare än var 6:e vecka.

Hur går YUMI Lashes behandlingen till?

Behandlingen inleds med att du och terapeuten kommer överens om vilken färg samt grad på böj du vill ha.

 • Fransarna limmas upp med hjälp av ett vattenlösligt lim på en silikonkudde. Limmet används för att hålla fransarna på plast under behandlingen, detta tas bort i slutet av behandlingen.
 • En Lift” vätska penslas på fransarna som skapar böjen.
 • “Lift” vätskan torkas av och keratin penslas på. Keratinet hjälper att stärka fransarna och gör dom fylligare och mer motståndskraftiga.
 • Keratinet torkas av och “Fix” vätskan appliceras. Vätskan “låser in” böjen och keratinet i stråna.
 • “Fix” vätskan torkas av och fransarna färgas.
 • Fransarna rengörs och stärkande och vårdande vitaminer penslas på fransarna.

Vad bör jag tänka på efter behandlingen?

Ögonfransarna ska inte komma i kontakt med vatten dom närmsta 24 – 48 timmarna efter behandlingen. Eftersom att fransarna fortfarande är formbara under denna tid bör du även vara försiktigt när du sover och undvika att pressa fransarna mot kudden. Efter denna tid kan du måla och tvätta dina fransar som vanligt.

När ska jag inte göra en YUMI Lashes behandling?

Om du har en pågående infektion eller vagel i ögonen.

Hur länge håller resultatet?

Resultatet håller ca 6-12 veckor. Hållbarheten styrs av livslängden på dina fransar samt i vilken cykel dina fransar är när du gör behandlingen.

Finns det något mer jag kan göra för att få bättre kvalitet på mina ögonfransar?

YUMI Lashes har tagit fram en vårdande keratinmascara som vi rekommenderar att du använder dagligen. Mascaran skyddar fransarna samt ger dom fyllighet och glans. När du gör YUMI Lashes behandlingen hos oss får du 100:- rabatt på keratinmascaran (ord. pris 650:-). Xlash är ett vårdande fransserum som vi också rekommenderar för att få starkare och längre ögonfransar, den finns också att köpa på salongen.

Försvinner håret permanent?

De hårsäckar som behandlats med IPL kommer inte producera mer hår. Dock kan nytt hår börja växa från vilande hårsäckar på grund av t.ex. hormonändringar.

Hur lång tid tar det för synbart resultat?

Du kan vanligtvis se resultat ungefär 10 dagar efter utförd behandling. Följande behandling bör genomföras efter 2-3 månader, då hårstrån har vuxit upp från de hårsäckar som var vilande vid första behandlingen.

Kan man behandla hela kroppen?

Alla delar av kroppen kan behandlas, man undviker slemhinnor och området runt ögonen. Du får mer information från din terapeut när du gör ditt första besök.

Vilka hårfärger kan behandlas?

I regel sägs att färgen på håret måste vara mörkare än huden runt om. Håret måste innehålla melanin. Tyvärr går det inte att behandla mörk hud, den har för mycket pigment, inte heller röda, väldigt ljusa och gråa hårstrån. Detta gäller också för ansiktshårstrån som är väldigt tunna.

Behandlingen ger bättre och snabbare resultat på tjockare hårstrån än tunna och för mörka hårstrån på ljus hud.

IPL (Intensivt Pulserande Ljus) fungerar som sagt inte på alla hårtyper, det är viktigt att komma ihåg detta när man bestämmer sig för en behandling.

För ljusa och gråa hårstrån fungerar endast diatermi och vax.

Vad är viktigt att tänka på före, mellan och efter?

Kommer du på en konsultation innan ditt besök för själva behandlingen är det bra om det finns utväxt hår för att terapeuten ska kunna avgöra om hårstrånas färg är tillräckligt mörka för att behandlas.

När du kommer på ditt besök för behandling ska området som ska behandlas vara renrakat dagen innan.

Det är viktigt att komma ihåg, att huden aldrig får vara solbränd vid behandling, så att värmen dras till håren och inte huden.

Använd hög solskyddsfaktor regelbundet och observera att solning inte är tillåten en månad före och en vecka efter behandling. Två veckor före behandling tillåts heller inte brun utan sol och karotenpreparat. Du kan använda makeup.

Det är tillåtet att ta bort hår med vax, rakning eller pincett men håret måste växa ut före nästa behandling, vi beräknar en tid på 4 – 6 veckor. Observera att om det inte finns hårstrå i hårsäcken när du går för din behandling så fungerar den inte.

Ger behandlingen några biverkningar?

Ingen forskning har påvisat bestående biverkningar. Ibland kan irritation med rodnad och klåda, svullnad och värmekänsla uppstå runt hårsäcksmynningen. Komplikationen försvinner vanligtvis efter några timmar, i sällsynta fall efter några dagar.

Gör behandlingen ont?

De flesta anser att behandlingen inte känns alls, ljusstrålen kan kännas som ett stick, ilande eller kittling med värme. Värmen stannar inte kvar, det gäller att diskutera det hela med terapeuten så att styrkan justeras, värmen ska absorberas av kylgelén.

Antal behandlingar som behövs och anledningen till att flera behandlingar är nödvändiga?

Antalet behandlingar som behövs är individuellt och varierar från person till person, yta som behandlas, hårväxt och hår typ. Vanligtvis kan du räkna med 4 – 8 behandlingar.

Det är naturligtvis upp till dig att bestämma när du är nöjd med resultatet, om du vill reducera hårväxten maximalt eller endast göra den glesare.

Vid kraftig hårväxt, kan flera extra behandlingar behövas och samma sak gäller för mjukt fjunigt hår. I vissa fall med tunna hårstrån, kan terapeuten avråda dig från att fullfölja terapi eftersom den kanske inte har någon verkan.

Hårstrån genomgår tre olika växtstadier, anagen, katagen och telogen. Det enda stadiet som reagerar på IPL behandling är det anagena. Därför måste behandlingen göras flera gånger för att reducera allt hår, eftersom olika hårstrån tillhör olika stadier. Ungefär 30 % av kroppshåret är i det anagena stadiet samtidigt.

Ett hårstrå växer inte hela tiden, det vilar mellan de olika stadierna. Behandlingen görs endast på de hårstrån som växer. Hur håret växer och dess längd är individuellt från person till person.

Hur lång tid kan en behandling ta?

Du spar tid om du rakar större ytor hemma, före behandling. Behandlingen går snabbt, enheten laddar upp ny stråle inom en sekund, som exempel, armhålan tar ungefär 15 minuter och en överläpp några minuter.

Ljus och strålning, hur säkert är det?

Ljuset, som har gul färg, är inte farligt. Ett integrerat filter ser till att eventuell strålning som inte är nyttig, inte släpps igenom. Du använder speciella skyddsglasögon när du behandlas.

Tid för en behandling, hur lång är en behandling?

Det beror alltid på hur stor del som behandlingen ska genomföras på. Till exempel att ansikte kan ta ungefär 20 minuter. Varje stråle kan täcka en yta på 10 x 20 mm alternativt 10 x 35 mm. Detta gör behandlingen snabb och effektiv.

Antal behandlingar, hur många?

Detta beror helt och hållet på typ av hy och det som ska åtgärdas. Vanligtvis räknar man med två till fem behandlingar med tre veckors mellanrum. Den hud som behandlas behöver tid att läka mellan behandlingarna.

Det är viktigt att komma ihåg att resultatet inte är permanent. En ny behandling kommer att behöva göras inom tre till sex månader.

Resultat, vad kommer att hända?

Powerlite Facial® är en ansiktsbehandling som ger positiva resultat. Till exempel så kan finare rynkor och linjer förminskas, ytliga blodkärl och åldersfläckar bleknar och huden blir jämnare och fastare eftersom kollagenbildningen ökar.

Denna kompletta ansiktsbehandling kan också användas för fall som rosacea, akne och sol skadad hy.

Resultatet är individuellt och vissa faktorer som alltid i vanliga livet, har betydelse, såsom mediciner, etniskt ursprung, ämnesomsättning, ålder, levnadssätt, stress, alkohol, hormoner med mera.

Du kommer att se resultat, efter varje behandling. Hyn kommer att få en lyster och bli mjukare, sakta men säkert, förminskas och försvinner akne, rodnad, förstorade porer, pigmentfläckar, blodkärl och rynkor.

Smärta, hur känns det?

Ljusstrålen känns som ett litet stick och kan jämföras med en blixt från en kamera. Sedan blir huden varm.

Biverkningar, vilka är dessa?

Huden får en rodnad och kan svullna, men detta försvinner efter några timmar, det kan ibland hålla i sig några dagar.

Ljus och IPL tillämpas för en rad olika behandlingar och har använts i ungefär 10 år.

Biverkningar är sällsynta förutom den rodnad och svullnad som nämnts. För att undvika komplikationer görs alltid en gratis konsultation först, en teststrålning görs på en mindre yta på den kroppsdel som ska behandlas, för att se eventuell reaktion. Det är också mycket viktigt att man talar om för terapeuten om man tar medicin, eller har någon allergi till exempel.

Strålningens frekvenser lämnar huden intakt och behandlar endast själva pigmentfläcken eller blodkärlet.

Delar av kroppen, vad kan behandlas?

Powerlite Facial® behandling är mest vanlig för hals, händer och ansikte eftersom dessa delar är mest utsatta för solen men, hela kroppen kan behandlas.

Alla typer av problemhy kan behandlas, till exempel, rosacea, akne, sol skadad hy, åldersfläckar, finare rynkor. Observera att starkare effekt används för ljusare hy.

Bra att veta, vad bör jag tänka på?

Använd alltid hög solskyddsfaktor.

Undvik sol och solning en månad före behandling och en vecka efter.

Brun-utan-sol behandling måste avslutas minst två veckor före behandling.

Bättre hy, hur kommer det sig?

Ljusstrålningen ger värme och huden producerar mer elastin och kollagen. Strålarna tar sig igenom huden och koncentreras på de undre lagren som stimuleras. Kliniska analytiska studier har gett resultat med en hy frisk, jämn, fast och med reducering av rynkor.

Ytliga blodkärl, vilken inverkan har behandlingen?

Ljusstrålningen absorberas och de ytliga blodkärlen koagulerar och kollapsar.

Vad är Microneedling?

Vid en behandling med Microneedling används en penna försedd med 36 st sterila tunna nålar. Nålarna penetrerar det översta hudlagret med ett djup på 0.25 mm – 2 mm. Penetrationen triggar en naturlig reparationsprocess i huden och stimulerar bildning av kollagen. Processen förstärks med aktiva serum som slussas ned i huden. Resultatet blir en hud med förbättrad spänst, ärr reduceras, cirkulationen förbättras, fukthushållningen i huden blir bättre och pigmenteringar bleks.

Hur många behandlingar behöver jag?

Antal behandlingar som krävs är individuellt. En generell uppskattning är ca 3 – 6 behandlingar.

Hur går behandlingen till?

 • Huden rengörs och peelas med en mild peeling
 • Microneedling pennan förses med sterila nålar som används under behandlingen
 • Anpassat serum slussas ned när nålarna “rullas” över huden. Nåldjupet anpassas utifrån hudens tjocklek
 • När hela området är behandlat appliceras en svalkande sheetmask som lugnar och återfuktar huden

Vad händer efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen är huden ofta röd/rosa. Detta lägger sig normalt efter ca 24-48 timmar. Undvik att pilla på det behandlade området och byt ditt örngott till ett nytvättat som du sover på. Huden kan upplevas torr och stram efter behandlingen. Använda milda produkter de närmsta 7 dagarna efter behandlingen undvik användning av syror eller peelingar under denna tid. Vid enstaka fall kan små sårskorpor uppstå, pilla eller klia ej på dessa. Undvik bastubad, bubbelbad och träning de närmsta 24 timmarna efter behandlingen. Smink går att appliceras tidigast 6 timmar efter behandlingen.

Vad har Microneedling för effekter?

 • Reducerar rynkor och linjer
 • Minimerar ärr
 • Dämpar pigmentering
 • Drar ihop förstorade porer
 • Förbättrar cirkulationen i huden
 • Bidrar till en ökad fukthushållning i huden

Om du har något av följande ska di INTE behandlas med Microneedling:

 • Anlag för Keloider
 • Herpes Simplex
 • Pågående infektion i behandlingsområdet
 • Hudcancer
 • Behandlas med blodförtunnande mediciner
 • Genomför cellgiftsbehandling
 • Under användning av kortison i behandlingsområdet
 • Svår diabetes
 • Är gravid eller ammar

 

Vad är och hur fungerar en fraktionerad laser?

Lasern behandlar huden i mikroskopiska punkter i ett jämt fördelat mönster. Laserpunkterna triggar igång en naturlig läkningsprocess i kroppen som medför en nybildning av kollagen som ersätter den gamla huden, resultatet blir en föryngrad hud med fin lyster.

Laserljuset absorberas av vätska i huden som skapar en lättare värmeskada i vävnaden. Fraxium 1550 Fusion innehåller ämnet erbium som endast värmer upp 5-7% av vätskan i huden, detta gör att behandlingen är skonsam med kort återhämtningstid.

Vilka hudtyper kan behandlas med Fraxium 1550 Fusion?

Alla hudtyper går att behandla med Fraxium 1550 Fusion.

Vad behandlar Fraxium 1550 Fusion?

 • Kirurgiska ärr
 • Acne ärr
 • Rynkor och linjer
 • Lös/slapp hud
 • Solskadad hud
 • Ojämn hudton
 • Förstorade porer

Hur många behandlingar rekommenderas?

Vi rekommenderar ca 4-6 behandlingar, detta är en uppskattad rekommendation och resultatet är individuellt.

Hur lång tid bör gå mellan varje behandling?

3-5 veckor.

Hur känns och ser det behandlade området ut efter behandlingen?

Att man upplever en värmande och stramande känsla är vanligt efter behandlingen, detta avtar normalt efter 2-3 timmar. Att huden blir röd är också vanligt, detta lägger sig oftast inom 1-2 dagar.

När kan jag sminka det behandlade området?

Dagen efter du gjort behandlingen går det bra att applicera smink i det behandlade området.

Vad bör jag undvika efter behandlingen?

De närmsta 24 timmarna bör du undvika hårda fysiska aktiviteter, bastu och alkohol.

Hur länge är det behandlade området extra känsligt för solexponering?

Det behandlade området ska ej exponeras för sol eller solarium minst 4 veckor efter behandlingen.

När kan man inte behandlas med Fraxium 1550 Fusion?

Om du har något av följande:

 • Hjärtsjukdom
 • Cancer
 • HIV, Hepatit C
 • Högt blodtryck
 • Hudförändringar (I behandlingsområdet)
 • Blåmärken (I behandlingsområdet)
 • Diabetes (gäller vid behandling av ben)
 • Gravid eller ammar
 • Medicinerar med fotosensitiva läkemedel
 • Solbränna (I behandlingsområdet)
 • Tidigare hudtumörer
 • Öppna sår/inflammationer
 • Behandlats med Roaccutan (först efter uppehåll på 1 år)
 • Behandlats med Tetracykliner (först efter uppehåll på 6 mån)

Vad är PRX-T33?

En kombination av TCA (Triklorättiksyra) och väteperoxid. Dessa komponenter är en optimal kombination för att föryngra huden, reducera pigmenteringar, minimera ärr samt bidrar till en hud med lyster.

Vad gör behandlingen?

Behandlingen benämns som en hybrid mellan fillers med hyaluronsyra och en kemisk peeling, utan nålstick och kraftig flagning som efterföljd. Det är en biorevitaliserande antiage-behandling som återskapar hudens volym och fyllighet.

Vad jobbar PRX-T33 på?

Melasma, åldrad hud, hyperpigmenteringar, ärr, bristningar samt förbättrar fuktbalansen i huden.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är nålfri och tar ca 30 minuter. Huden rengörs med P- solution. PRX-T33 preparatet masseras in i huden med ett jämt tryck, område för område. Behandlingen avslutas med applicering av återfuktande kräm.

Gör PRX-T33 behandlingen ont?

Nej. Vissa upplever endast att det kan sticka och svida lätt i huden under behandlingen.

Hur många behandlingar behöver jag?

Antalet behandlingar som krävs är individuellt. Vi rekommenderar att göra en kur på minst 4 behandlingar.

Hur ofta kan jag göra PRX-T33?

Behandlingen kan göras med ca 1-2 veckors intervaller.

Vad bör jag tänka på efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen bör du undvika att pilla i ansiktet. Dag- och nattkrämerna som medföljer används i minst 6 dagar efter behandlingen. Eftervårdsprodukterna ersätter dina ordinarie hudvårdsprodukter under kommande 6 dagar. Undvik användning av syra i rengöringar eller peelingar under minst 6 dagar efter behandlingen.

Vem passar INTE för behandling med PRX T33?

Om du har något av följande: Herpes simplex i behandlingsområdet, nyligen utförda (2-6 månader) kirurgiska ingrepp i behandlingsområdet, immunnedsättande eller blödarbenägna sjukdomar, anlag för keloider, är gravid eller ammar, har en pågående infektion, atopisk dermatit.

Vad är Dermaplaning?

Med hjälp av ett skalpellblad avlägsnas döda hudceller samt hår och fjun i ansiktet. Resultatet blir en hud med lyster!

Gör behandlingen ont?

Nej, det känns endast som en lätt skrapande känsla på hudytan.

Vad ingår i en Dermaplaning behandling?

Rengöring, hudanalys, peeling, lättare portömning, Dermaplaning, mask och avslutande produkter. Vi hjälper dig även om du har frågor kring produkter och andra behandlingar som kan passa dig.

Vem passar behandlingen för?

Alla hudtyper kan genomföra behandlingen. Undantag om du har något av följande:

 • Rikligt med aktiv akne
 • Rosacea
 • Mycket ytliga blodkärl i ansiktet
 • Herpesutslag
 • Dermatit i ansiktet (inflammation i huden)
 • Okontrollerad diabetes

Kan mina hårstrån bli mörkare och grövre av Dermaplaning?

Nej. Eftersom att hårstråna och fjunet endast avlägsnas vid hudytan påverkas inte hårroten där själva hårproduktionen sker. Det som kan misstas för att håret blir grövre är att där hårstrået kapas (vid hudytan) kommer det att vara som tjockast när det växer ut, det blir stubb. Stubben är temporär och när håret växer ut tunnas det ut som vanligt igen.

Hur ser huden ut direkt efter behandlingen?

Huden kan vara lite röd efter behandlingen, detta lägger sig normalt inom några timmar. I vissa fall uppkommer små kvisslor (knott) i huden ett par dagar efter behandlingen, uppkommer dessa bör du ej pilla på dom utan endast vara noggrann med mild rengöring samt återfuktning.

Hur tar jag hand om min hud hemma efter behandlingen?

De närmsta 4 dagarna efter behandlingen används en mild rengöring följt av återfuktande kräm morgon och kväll. Därefter används fortsatt rengöring och återfuktande krämer samt med peeling regelbundet. Genom att ha en god regelbunden hudvårdsrutin bidrar du till en bättre hudhälsa.

Hur ofta bör jag göra behandlingen?

För att underhålla resultatet bör behandlingen genomföras med 3-5 veckors intervaller.

Vad är Picolaser?

Picolaser är byggd på en avancerad teknologi som effektivt avlägsnar både kosmetiska och kroppstatueringar. Picolasern har en våglängd på 1064 nanometer samt 532 nanometer. Laserljuset skickas ned med en hastighet på en nanosekund (1 biljondels sekund). Ljuset angriper pigmentet i huden och sönderdelar det i små partiklar, pigmentet stöts av både från hudytan samt tas om hand av lymfsystemet. 

Hur många behandlingar krävs för att få bort min tatuering?

Tyvärr går det inte att förutspå hur många behandlingar som krävs det går heller inte att garantera att tatueringen försvinner helt och hållet. Mörka färger är i regel lättare att få bort än ljusa. Om pigmentet sitter djupt ner i huden samt om det är mycket pigment bidrar det till att den behöver fler behandlingar. Pigmentet som sönderdelas med hjälp av laserljuset tas om hand av kroppens lymfsystem, hur lång tid denna process är individuell. En ljus hud är lättare att behandla än en mörkare då en mörk hud har mer pigment och måste därför behandlas med en lägre styrka för att undvika skador.

Får jag ärr efter behandlingen?

När man arbetar med Pico sekund laser är det laserljusets snabba hastighet som gör att det inte blir några ärr efter behandlingen. Picolaser sönderdelar pigmentet på en picosekund (1 biljondels sekund) och hinner på denna tid inte värma upp huden och orsaka skador som leder till ärr. Är huden dock redan skadad och har ärr från när tatueringen gjorts kan detta komma att bli mer synligt när pigmentet i tatueringen försvinner.

Hur lång tid ska jag vänta mellan behandlingarna?

6-8 veckor, förutsatt att huden är intakt och helt läkt.

Kan alla göra behandlingen?

Följande behandlas ej med Picolaser:

 • Vid intag av mediciner/krämer som skapar ljuskänslighet i huden (vissa antidepressiva, retinol, tetracykliner etc.). Rådfråga med läkare innan behandling.  
 • Tatueringen som ska behandlas har gjorts inom dom senaste 8 veckorna. 
 • Hudförändringar eller tidigare tumörer, inflammation eller herpes i behandlingsområdet. 
 • Allergi mot tatueringsfärg.
 • Allvarlig diabetes, okontrollerat högt blodtryck, hjärtsjukdomar, epilepsi. 
 • Användning av antikoagulantia läkemedel (ex. Waran) dom senaste 2 veckorna. 
 • Blodförtunnande som Omega 3, undvik 1 vecka innan.
 • Anlag för keloidbildning.
 • Gravid eller ammande.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

 • Undvik användning av aktiva eller exfolierande produkter i behandlingsområdet minst 1 vecka efter behandlingen.   
 • Det behandlade området kan kylas ned med kylpåse för att dämpa eventuell rodnad och svullnad efter behandlingen. 
 • Undvik intag av tobak och alkohol minst 4 dagar efter behandlingen.
 • Undvik att blöta eller pilla på området dom första 8 timmarna efter behandlingen.
 • Skulle skorpor uppkomma pilla ej bort dessa utan låt dom falla av sig självt.
 • Undvik solexponering samt solarium 1 vecka efter behandlingen. Efter denna tid används skyddande kläder samt spf 50 under minst 1 månad vid UV-exponering.

Går det att behandla kosmetiska tatueringar med Picolaser?

Tatuerade ögonbryn och fräknar går att behandla med Picolaser. Eyeliner eller läpptatueringar kan inte behandlas.

Vad är LPG?

Endermologi som det också heter är en djup bindvävsmassage. Den arbetar med hjälp av vaccumsug och motoriserade rullar.Den ökar blodcirkulationen, arbetar dränerande, den boostar även kollagen och elastin i huden. Den har en fin effekt på celluliter och svullnad då den jobbar dränerande. 

Vem passar att göra LPG?

LPG passar dom flesta! Det går att anpassa behandlingen utefter vad du som kund vill jobba på.

Hur går behandlingen till?

En LPG behandling går till genom att du som kund får börja med att sätta på dig en kroppsstrumpa, som ny kund går vi igenom vad vi vill få för resultat och sedan påbörjar vi behandlingen.Det rekommenderas att göra 2 gånger i veckan 10-15 gånger som en kur, för att sedan underhålla med en behandling var tredje till fjärde vecka.

När syns resultatet?

Redan efter första behandlingen kan man se resultat, men oftast efter den tredje behandlingen.

När ska jag undvika LPG?

Vid cancer, blodförtunnande medicin, blodsjukdomar eller vid infektion i kroppen.

Gör behandlingen ont?

En vanlig fråga är om behandlingen gör ont, vilket den inte gör. Den är väldigt avslappnande och skön, men kan givetvis kännas lite mer på vissa ställen.

Kan man göra LPG när man är gravid?

Efter v. 12 gör vi LPG på gravida, vi gör då endast midjan neråt.Efter förlossning rekommenderar vi att man har haft två hela menstruationscyklar innan man påbörjar en LPGbehandling igen.

Vad är HIFU?

HIFU står för Högt Internsivt Fokuserat Ultraljud (High Intensity Focused Ultrasound). Ultraljudet tränger sig igenom yttersta hudlagret och omvandlas till värmeenergi i dom djupare hudlagren och muskulaturen. Denna skapar kontrollerade skador som i sin tur leder till att kollagenproduktionen sätts igång. Detta leder i sin tur att ansiktet får en uppstramning samt ett lyft.

När syns resultatet efter behandlingen?

Efter 1 månad ser du resultat men det tar ca 3-6 månader för kollagen att bildas och inte förrän då har du nått det slutgiltiga resultatet. 

Hur många behandlingar behövs?

Har du mycket slapp hud kan flera behandlingar krävas. Du kan göra nästa behandling efter 1 månad.

Vem rekommenderas göra HIFU?

Om du har tappat elasticitet och huden känns slapp i ansiktet och på halsen. Är du osäker på om behandlingen passar dig så är du varmt välkommen på en kostnadsfri konsultation.

När ska jag inte göra HIFU?

 • Botox (vänta 2 veckor)
 • Svår akne
 • Öppna sår i behandlingsområdet
 • Är gravid eller ammar
 • Implantat i behandlingsomårdet
 • Herpes i behandlingsområdet
 • Okontrollerad diabetes eller kraftigt nedsatt sårläkning
 • Epilepsi
 • Autoimmun sjukdom
 • Bells pares
 • Inopererade metaller i behandlingsområdet

Gör HIFU ont?

Det är inte en helt smärtfri behandling, vi rekommenderar därför att ta smärtstillande en timme innan behandlingen om du är smärtkänslig, 2 Alvedon (500 mg) och 1 Ipren. Efter behandlingen är det normalt att känna likt träningsvärk i muskulaturen i ansiktet. Vissa upplever även lättare huvudvärk som ibland kan sitta i ett par veckor.

Hur ser jag ut efter behandlingen?

Rodnad och svullnad kan uppstå direkt efter behandlingen, detta lägger sig normalt inom ett par timmar.