+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation - varför är Stockholms Beauty Center en medlem?

SHR logo

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som bildades 1955, är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige. Det är en rikstäckande branschorganisation utan facklig eller politisk tillhörighet, som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. SHR är anslutet till den internationella branschorganisationen CIDESCO, med säte i Schweiz.

Våra medlemmar har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar.

Vårt emblem är kundens trygghet! SHR finns representerade över hela Sverige.

Kan jag få en konsultation?

Stockholms Beauty Center vill att du ska känna dig till freds när du besöker oss för en behandling. Vi förstår att det kan kännas lite läskigt att komma till en behandling som du inte har tidigare erfarenhet av, eller att komma till en salong som du inte har besökt. Speciellt när det gäller våra mer avancerade behandlingar såsom KOSMETISK TATUERING och POWERLITE IPL, förstår vi att du har många frågor. För dessa mer avancerade behandlingar som nämns ovan, erbjuder vi konsultationer där du betalar 300:- vid konsultationen, som sedan dras av på summan när du kommer till oss på din behandling.

Vi bokar gärna in en tid för att besvara ALLA dina frågor. Kontakta oss HÄR så bokar vi in en tid för dig.

Click here to learn more

Hur köper jag ett presentkort på Stockholms Beauty Center”] Du kan köpa ditt presentkort via vårt bokningssystem “BokaDirekt”, du har även följande alternativ:

 • Du är varmt välkommen in till våran salong för att köpa presentkort på plats.
 • Du kan ringa till oss på salongen då vi kan utföra betalningen manuellt med ditt kortnummer och sedan skicka presentkortet direkt till brevlådan. Tel: 08 641 63 63

Hur betalar jag för min behandling?

På Stockholms Beauty Center tar vi endast emot kortbetalning & kredikort (Visa, Mastercard etc) ej kontanter, vi tar INTE American Express.

OBS: Vi erbjuder inga behandlingar på kredit eller på konto.

Kosmetisk tatuering / Permanent Makeup vad är det?

Kosmetisk tatuering, Permanent Makeup eller Micro Pigmentation som det också kallas, används som ett alternativ till traditionell, vardagliga make-up. Kosmetisk tatuering kan användas för att ersätta normal bas make-up som:

 • Eyeliner
 • Ögonbryn
 • Läppkontur
 • Fyllning av hela läppar ( med skuggning kan man förstora läppar samt rätta till ojämn läppkontur )
 • Skönhetsfläck

Det huvudsakliga syftet med permanent make-up är att upprätthålla ett perfekt utseende dygnet runt, utan att behöva ta på och ta av smink.

Kosmetisk tatuering bör ske av en professionellt utbildad, som med hjälp av små nålar placerar naturliga färgpigment i huden, jämförbara med tatuering. Syftet är att applicera perfekt sminkad eyeliner, ögonbrynspenna, läppenna, läppstift, eller skönhetsfläck, för att förbättra utseendet. Kosmetisk tatuering är permanent, men färgen bleknar med tiden och ifyllnad krävs.

Fördelarna med Kosmetisk Tatuering

Permanent make-up är perfekt för kvinnor med aktiv livsstil som ständigt behöver se till sitt bästa, men inte har tid att slösa på sminkning. Det finns olika nyanser, färger och stilar att välja mellan och permanent make-up kan appliceras för att passa den enskilde. Permanent make-up är också mycket användbar och bekväm för:

 • Personer som idrottar eller simmar regelbundet
 • Personer som använder kontaktlinser eller glasögon
 • Personer som har känslig hud, känsliga ögon, eller som är allergisk mot traditionell make-up
 • Personer som har darriga händer, eller som har svårigheter att applicera vanlig make-up
 • Personer som genomgår Cytostatika behandling, dvs personer som genomgår cellgiftsbehandling.

Konsultation

Eftertanke bör tas innan man genomgår en behandling, så att man fullt ut har förstått vad behandlingen innebär. Man bör vara medveten om vilken eftervård som krävs för att upprätthålla det perfekta resultatet. Vi erbjuder en KOSTNADSFRI konsultation för alla klienter, och ingen av dina frågor lämnas obesvarade. BOKA ONLINE eller kontakta oss HÄR.

Instruktioner inför din behandling med kosmetisk tatuering

Undvik alkohol 24 timmar innan din behandling.

Ät minst en timme innan din behandling, och se till att du har druckit tillräckligt med vatten.

En viss svullnad kan uppkomma direkt efter behandlingen tex när det gäller eyeliner.

Ögonbryns behandlingar

 • Du kan bära din vanliga make-up samma dag som behandlingen.
 • Oönskade ögonbrynshår kan tas bort under din behandling.
 • om dina ögonbryn normalt är färgade, vänta 48 timmar efter färgning innan du kommer till behandlingen och minst 7 dagar innan du färgar på nytt efter behandlingen.

Läpp behandlingar

 • Du kan bära din vanliga make-up samma dag som behandlingen.
 • Om du är mottaglig för munsår / blåsor feber / sår i munnen är det mycket sannolikt att behandlingen aktiverar dessa. För att förhindra eller minimera utbrott, rekommenderas att du börjar använda Zovirax kräm, i 2 dagar innan din behandling, och 5 dagar direkt efter.
 • om du lider av svåra munsår, rekommenderas att du tar en kur med Zovirax, Famvir eller liknande tabletter, med början dagen före behandlingen och sedan fortsätta i 4 dagar efter behandlingen, om ingen annan ordination ges av din läkare.

Eyeliner behandling

 • Du ska inte bära mascara eller någon annan ögon make-up när du kommer till din behandling. Annat smink är ok.
 • Om dina ögonfransar normalt är färgade, vänta minst 48 timmar efter färgning innan din behandling, och minst 7 dagar efter din behandling innan du färgar om.
 • Om du använder kontaktlinser, bär dem inte till ditt besök och använd dem inte 4 timmar efter din behandling (helst inte under resten av dagen). Så, Medtag glasögon.

Allergi test

 • Om du lider av någon metall eller kemikalie allergi kan vi rekommendera att du allergi testar dig (särskilt för Lipliner) minst en vecka före den planerade behandlingen.

Om du har några frågor, tveka inte att KONTAKTA OSS, eller ring oss på 08 – 641 63 63. Vi erbjuder KOSTNADSFRI konsultation, för att du ska få alla dina frågor besvarade innan din behandling. Vi rekommenderar dig att komma in till oss så att vi kan gå igenom hela proceduren av vad behandlingen innebär.

Läs även vår FAQ “vad vi behöver veta från er” och “få ett läkarintyg för alla noterade tillstånd”, innan din behandling.

Vad vi behöver veta om dig innan behandlingen?

Det är mycket viktigt att vi är medvetna om följande innan du påbörjar din behandling;

 • Är du gravid?
 • Är du under någon medicinering?
 • Behandlas du för någon sjukdom?
 • Planerar du att genomföra någon kosmetisk kirurgi?

I vissa fall kommer vi att kräva att du tillhandahåller oss ett läkarintyg t.ex.

 • Om du är diabetiker, med receptbelagda blodförtunnande medel (acetylsalicylsyra, Worfarin, Cartia, etc) eller har hjärtimplantat ventil.
 • Om Du lider av keloid ärr i ansiktet
 • Om Du har några födelsemärken, fräknar, eller någon känd hudsjukdom i det område som du vill ha tatuerad.

I vissa fall kan det vara omöjligt att utföra den behandling du önskar. Om så är fallet så skulle vi, bara, ta detta beslut för ditt eget bästa.

Är det som en vanlig kropps tatuering?

Nja……Ja & Nej

 • Pigment sätts in i dermis huden, precis som med en vanlig kroppstatuering, dock är maskinen som används inte densamma och vi tatuerar inte lika djupt som man gör vid en vanlig kroppstatuering. En kosmetisk tatueringsmaskin är mindre, lättare och mindre kraftfull än den traditionella tatueringsmaskinen.
 • En Kosmetisk tatueringsterapeut bör ha en djup förståelse av huden, ansiktsform, och har erfarenhet av make-up och design. På Stockholms Beauty Center har alla våra terapeuter stor erfarenhet av ämnet och samtliga är utbildade i kosmetisk tatuering.

Hur länge varar färgen?

Hur länge färgen varar vid en kosmetisk tatuering är individuellt beroende på din hudtyp. Färgen varar mellan 2-5 år.

Hur bestämmer vi vilken form som skulle passa mig?

Stockholms Beauty Center kommer att utgå ifrån din ansiktsform när vi tillsammans designar vilken form du ska ha. Dock tar vi först och främst hänsyn till dina egna önskemål, men känner du att du vill ha hjälp med att bestämma vilken form som passar dig är vi experter på detta.

Hur bestämmer vi vilken färg som passar mig?

Stockholms Beauty Center bestämmer vilken färg som passar dig genom att utgå ifrån din hudton, hårfärg samt din ögonfärg. Sedan kan du bestämma om du vill ha varma eller kalla färger. Vi tar självklart först och främst hänsyn till dina egna önskemål, men om du är osäker och behöver hjälp är vi experter.

Vad händer med mitt egna hår om jag gör kosmetisk tatuering av ögonbrynen?

Vad som händer med ditt egna hår vid kosmetisk tatuering av ögonbrynen, beror på hur din nuvarande ögonbrynsform ser ut och hur du vill att din nya from ska se ut. Om du vill ha en helt annan form än hur dina ögonbryn växer måste vi självklar plocka bort en del hår, men behåller så mycket som möjligt.

Vilken teknik använder Stockholms Beauty Center vid kosmetisk tatuering?

Stockholms Beauty Center vill få dina ögonbryn att se så naturliga ut som möjligt, och därför använder vi oss av strån-teknik. Strån-teknik innebär att resultatet av brynen inte kommer att se platt ut, utan väldigt naturligt.

Kan man göra kosmetisk tatuering om man är gravid?

Ja man kan göra kosmetisk tatuering om man är gravid. Det påverkar inte din graviditet över huvud taget.

Gör kosmetisk tatuering ont?

Det går inte att jämföra med vanlig tatuering då vi använder oss av mycket tunnare och finare nål. Vi har även en väldigt effektiv bedövningssalva som vi använder oss av. Visst kan det göra lite ont till en början men detta avtar efter en liten stund då huden vänjer sig.

Blir man svullen på området som man har tatuerat?

Man kan bli lite svullen pga bedövningssalvan men svullnaden går tillbaks kort efter behandlingen.

Är det skadligt för ögonen när man tatuerar eyeliner?

Nej det är inte skadligt, man måste dock vara försiktig när man kommer nära tårkanalen. Vi har enbart professionellt utbildade terapeuter som utför kosmetisk tatuering hos oss.

Hur länge håller resultatet på kosmetisk tatuering?

Färgen håller mellan 2-5 år beroende på hudtyp och hur ofta hudcellerna byts ut.

Kan man tatuera en eyeliner mellan fransraden?

Ja självklart kan man göra det.

Ser man konstig ut precis efter kosmetisk tatuering på ögonbrynen?

Brynen ser lite markanta och mörka ut till en början. Ca 30 % av färgen bleknar under de första 3 veckorna, och därefter kommer det att se väldigt naturligt ut.

 

Vad innebär permanent fransböjning?

Permanent fransböjning innebär att man böjer fransarna så som man böjer med fransböjaren. Skillnaden är att med permanent fransböjning har man vackra böjda fransar i 2-3 månader. Ingen fransböjare behövs längre.

Förstörs fransarna vid en permanent fransböjning?

Nej, permanent fransböjning förstör inte fransarna. En viss slitage kan de åkomma men inte lika mycket som en fransböjare gör då man böjer på fransarna varje dag och man tappar fransar.

Hur går det till under en permanent fransböjning?

Kunden får lägga sig ner på behandlingsängen och under hela behandlingen ska kunden blunda. Helst ska kunden inte prata heller, för då är det risk att man kan få permanentvätska i ögonen. När kunden blundar lägger jag spolar/ silikonkuddar på ögonlocket, så nära fransarna som möjligt. Nästa process blir att lima fast fransarna på spolarna/ silikonkuddar med ett speciellt lim. Efteråt lägger man på permanentvätska och får verka på fransarna i ungefär 9-15 min. Efter 9-15 min lägger man på neutraliserare och får verka ytteligare 9-15 min. När neutraliseraren hr gjort sitt, tar man bort vätskorna med bomullsrondeller och tar bort spolarna/ silikonkuddarna från ögonlocket försiktigt. Rengöra ögonen noga och lägga på lite ögonkräm runt ögonen och sedan är man klar! Under hela behandlingen får kunden ligga och slappna av. Permanent fransböjning behandlingen gör inte ont på något sätt, tvärtom så kan man somna av en sådan behandling eftersom man blundar hela tiden.

Kan man lägga på mascara efter att man har gjort en permanent fransböjning?

Helst brukar vi rekommendera att man väntar 24 timmar så att fransarna vänjer sig vid permanentet. Kan man inte leva utan mascara, inget fel att lägga på mascara. Bara man känner sig bra och snygg!

När ska man inte göra en permanent fransböjning?

När man har infektion, vagel och sår i ögonen. Man får inte heller ha på sig linser under en permanent fransböjning. Ni kan ta av dem på plats.

Kan man färga fransarna i samband med en permanent fransböjning?

Ja det kan man. Efter man har gjort en permanent fransböjning, färgar man fransarna som vanlöigt. Det påverkar inte permanentet på något sätt alls.

Hur länge håller fransarna efter en permanent fransböjning?

Ca 2-3 månader

Vad går Powerlite behandlingen ut på?

Vi vill alla vara nöjda med oss själva och tycka om det vi ser i spegeln. Du kanske störs av hudförändringen efter graviditeten eller något annan liten skavank som ingen annan tycker syns, men för dig är den katastrof. Powerlite behandlingen kan ge dig vacker hy snabbt.

Powerlite Facial® är en metod som förändrar en skadad och åldrande hy till något väsentligt bättre på ett behagligt och varsamt sätt. Powerlite Facial® genomförs utan vare sig kirurgiskt ingrepp eller bedövning, helt enkelt med ljusbehandling.

Powerlite600® är väl testad, uppföljning av såväl produkt utvecklingen och dess forskning har genomförts med hjälp av både läkare och hudterapeuter. De kliniskt analytiska undersökningar som gjorts visar också att Powerlite600® håller måttet.

Så här verkar Powerlite600® och PL-metoden™ PL-metoden™ använder sig av intensivt vibrerande ofarligt ljus och Powerlite Facial® bearbetar omfattande alla hudlager, från ytan och djupare in, utan att skada huden. Powerlite Facial® angriper huden inifrån, så själva bearbetningen sker under ”ytan”.

Alla delar av kroppen Nästan alla kan genomgå denna behandling. Varken ålder eller kön spelar någon roll. Desto ljusare hy desto mer intensiv behandling. Powerlite Facial® klarar enkelt och smärtfritt av att behandla åldersfläckar, ytliga blodkärl, akne, sol skadad hy, rosacea, finare rynkor och mycket mer. Man kan behandla alla delar av kroppen men de mest vanliga är ansikte, händer, nacke och hals.

Snabb, tillförlitlig och nästan smärtfri Ljusstrålen kan kännas som ett litet stick och jämföras med blixten på en kamera. Efter det känns huden varmare och ibland kan eventuellt en svag svullnad och rodnad synas, men det går bort av sig själv inom loppet av några timmar. Antalet behandlingar som behövs är olika för olika personer och fall.

Inga mer rakhyvlar eller vax Powerlite600® metoden avlägsnar generande hårväxt utan onödig smärta, snabbt och säkert. Spara pengar, tid och ditt eget tålamod med Powerlite600® och kosta på dig en behandling som kommer att bespara dig inköp av rakhyvlar och vax.

Behandlingen Innan vi påbörjar en behandling testar vi först din hud på den kroppsdel som du vill behandla. Testen görs vid en gratis konsultation där du också får all nödvändig information om behandlingen. Efter att testen har utvärderats och allt är klart för att påbörja din behandling, kommer området som ska behandlas att rakas och ett lager med kall gelé läggs på, sen börjar själva behandlingen. Du kommer att se resultat ungefär 10 dagar efter det att du påbörjat din behandling.

Försvinner håret permanent?

Det finns inget som heter permanent hårborttagning. De hår som behandlats med IPL och Powerlite tas bort och kommer inte tillbaka. Men, nytt hår kan växa ut, på grund av olika faktorer, som hormonändringar. Men det är ny hårväxt som inte har behandlats.

Hur lång tid tar det för synbart resultat?

Du kan vanligtvis se resultat ungefär 10 dagar efter utförd behandling. Följande behandling bör genomföras efter 2-3 månader, då hårstrån har vuxit upp från de hårsäckar som var vilande vid första behandlingen.

Kan man behandla hela kroppen?

Alla delar av kroppen kan behandlas, man undviker slemhinnor och området runt ögonen. Du får mer information från din terapeut när du gör ditt första besök.

Vilka hårfärger kan behandlas?

I regel sägs att färgen på håret måste vara mörkare än huden runt om. Håret måste innehålla melanin. Tyvärr går det inte att behandla mörk hud, den har för mycket pigment, inte heller röda, väldigt ljusa och gråa hårstrån. Detta gäller också för ansiktshårstrån som är väldigt tunna.

Behandlingen ger bättre och snabbare resultat på tjockare hårstrån än tunna och för mörka hårstrån på ljus hud.

IPL (Intensivt Pulserande Ljus) fungerar som sagt inte på alla hårtyper, det är viktigt att komma ihåg detta när man bestämmer sig för en behandling.

För ljusa och gråa hårstrån fungerar endast diatermi och vax.

Vad är viktigt att tänka på före, mellan och efter?

Det är viktigt att hårväxten syns när du går för din konsultation så terapeuten kan bedöma täthet av hårväxt, hår typ och färg. Om du ska behandla en större yta rekommenderar vi att du rakar dig dagen innan behandlingen, om det är fråga om en mindre yta så kan rakningen ske vid behandling.

Det är viktigt att komma ihåg, att huden aldrig får vara solbränd vid behandling, så att värmen dras till håren och inte huden.

Använd hög solskyddsfaktor regelbundet och observera att solning inte är tillåten en månad före och en vecka efter behandling. Två veckor före behandling tillåts heller inte brun utan sol och karotenpreparat. Du kan använda makeup.

Det är tillåtet att ta bort hår med vax, rakning eller pincett men håret måste växa ut före nästa behandling, vi beräknar en tid på 4 – 6 veckor. Observera att om det inte finns hårstrå i hårsäcken när du går för din behandling så fungerar den inte.

Det är viktigt att använda vissa krämer för att återställa hudens fuktnivå före och efter behandling, vi rekommenderar följande:

Aqua Charge Gel Vi rekommenderar användning av Aqua Charge Gel i en veckas tid, som dag/natt kräm när huden behöver fukt.

Gelén innehåller olika sädesslag, inga animaliska produkter, som motverkar rynkor och fina linjer, reglerar fuktighetsbalansen både utifrån och inifrån och ger fuktighet till huden.

Conditioning Up Essence Vi rekommenderar användning av Conditioning Up Essence som dagkräm och nattkräm, den innehåller sojaextrakt som gör att håret faller av i snabbare takt.

Ger behandlingen några biverkningar?

Ingen forskning har påvisat bestående biverkningar. Ibland kan irritation med rodnad och klåda, svullnad och värmekänsla uppstå runt hårsäcksmynningen. Komplikationen försvinner vanligtvis efter några timmar, i sällsynta fall efter några dagar.

I ett fåtal fall har ökad eller minskad pigment reaktion uppstått men detta är inte permanent och huden får tillbaka sin vanliga färg efter en tid. I sällsynta fall vid behandling av solbränd eller pigmenterad hud, har brännskador uppstått men dessa är ytliga och behandlas enkelt.

Gör behandlingen ont?

De flesta anser att behandlingen inte känns alls, ljusstrålen kan kännas som ett stick, ilande eller kittling med värme. Värmen stannar inte kvar, det gäller att diskutera det hela med terapeuten så att styrkan justeras, värmen ska absorberas av kylgelén.

Antal behandlingar som behövs och anledningen till att flera behandlingar är nödvändiga?

Antalet behandlingar som behövs är individuellt och varierar från person till person, yta som behandlas, hårväxt och hår typ. Vanligtvis kan du räkna med 4 – 8 behandlingar.

Det är naturligtvis upp till dig att bestämma när du är nöjd med resultatet, om du vill reducera hårväxten maximalt eller endast göra den glesare.

Vid kraftig hårväxt, kan flera extra behandlingar behövas och samma sak gäller för mjukt fjunigt hår. I vissa fall med tunna hårstrån, kan terapeuten avråda dig från att fullfölja terapi eftersom den kanske inte har någon verkan.

Hårstrån genomgår tre olika växtstadier, anagen, katagen och telogen. Det enda stadiet som reagerar på IPL behandling är det anagena. Därför måste behandlingen göras flera gånger för att reducera allt hår, eftersom olika hårstrån tillhör olika stadier. Ungefär 30 % av kroppshåret är i det anagena stadiet samtidigt. Varje behandling förstör mellan 60 – 90 % av hårsäckarna.

Ett hårstrå växer inte hela tiden, det vilar mellan de olika stadierna. Behandlingen görs endast på de hårstrån som växer. Hur håret växer och dess längd är individuellt från person till person.

Hur lång tid kan en behandling ta?

Du spar tid om du rakar större ytor hemma, före behandling. Behandlingen går snabbt, enheten laddar upp ny stråle inom en sekund, som exempel, armhålan tar ungefär 15 minuter och en överläpp några minuter.

Ljus och strålning, hur säkert är det?

Ljuset, som har gul färg, är inte farligt. Ett integrerat filter ser till att eventuell strålning som inte är nyttig, inte släpps igenom. Du använder speciella skyddsglasögon när du behandlas.

Tid för en behandling, hur lång är en behandling?

Det beror alltid på hur stor del som behandlingen ska genomföras på. Till exempel att ansikte kan ta ungefär 20 minuter. Varje stråle kan täcka en yta på 10 x 20 mm alternativt 10 x 35 mm. Detta gör behandlingen snabb och effektiv.

Antal behandlingar, hur många?

Detta beror helt och hållet på typ av hy och det som ska åtgärdas. Vanligtvis räknar man med två till fem behandlingar med tre veckors mellanrum. Den hud som behandlas behöver tid att läka mellan behandlingarna.

Det är viktigt att komma ihåg att resultatet inte är permanent. En ny behandling kommer att behöva göras inom tre till sex månader.

Resultat, vad kommer att hända?

Powerlite Facial® är en ansiktsbehandling som ger positiva resultat. Till exempel så kan finare rynkor och linjer förminskas, ytliga blodkärl och åldersfläckar bleknar och huden blir jämnare och fastare eftersom kollagenbildningen ökar.

Denna kompletta ansiktsbehandling kan också användas för fall som rosacea, akne och sol skadad hy.

Resultatet är individuellt och vissa faktorer som alltid i vanliga livet, har betydelse, såsom mediciner, etniskt ursprung, ämnesomsättning, ålder, levnadssätt, stress, alkohol, hormoner med mera.

Du kommer att se resultat, efter varje behandling. Hyn kommer att få en lyster och bli mjukare, sakta men säkert, förminskas och försvinner akne, rodnad, förstorade porer, pigmentfläckar, blodkärl och rynkor.

Smärta, hur känns det?

Ljusstrålen känns som ett litet stick och kan jämföras med en blixt från en kamera. Sedan blir huden varm.

Biverkningar, vilka är dessa?

Huden får en rodnad och kan svullna, men detta försvinner efter några timmar, det kan ibland hålla i sig några dagar.

Ljus och IPL tillämpas för en rad olika behandlingar och har använts i ungefär 10 år.

Biverkningar är sällsynta förutom den rodnad och svullnad som nämnts. För att undvika komplikationer görs alltid en gratis konsultation först, en teststrålning görs på en mindre yta på den kroppsdel som ska behandlas, för att se eventuell reaktion. Det är också mycket viktigt att man talar om för terapeuten om man tar medicin, eller har någon allergi till exempel.

Strålningens frekvenser lämnar huden intakt och behandlar endast själva pigmentfläcken eller blodkärlet.

Delar av kroppen, vad kan behandlas?

Powerlite Facial® behandling är mest vanlig för hals, händer och ansikte eftersom dessa delar är mest utsatta för solen men, hela kroppen kan behandlas.

Alla typer av problemhy kan behandlas, till exempel, rosacea, akne, sol skadad hy, åldersfläckar, finare rynkor. Observera att starkare effekt används för ljusare hy.

Bra att veta, vad bör jag tänka på?

Använd alltid hög solskyddsfaktor.

Undvik sol och solning en månad före behandling och en vecka efter.

Brun-utan-sol behandling måste avslutas minst två veckor före behandling.

Bättre hy, hur kommer det sig?

Ljusstrålningen ger värme och huden producerar mer elastin och kollagen. Strålarna tar sig igenom huden och koncentreras på de undre lagren som stimuleras. Kliniska analytiska studier har gett resultat med en hy frisk, jämn, fast och med reducering av rynkor.

Ytliga blodkärl, vilken inverkan har behandlingen?

Ljusstrålningen absorberas och de ytliga blodkärlen koagulerar och kollapsar.

Vad är cryolipolysis?

Cryolipolysis är en icke-invasiv metod som kliniskt bevisat kan frysa ner fettceller. Den fryser ner fettvävnaden för att framkalla en lipolys, alltså nedbrytning av fettceller. Den gör detta utan att skada några närliggande vävnader. Resultatet får man mellan 2-4 månader och består av en märkbar minskning av fett som dessutom ser helt naturligt ut.

Hur fungerar det?

Principen baseras på att fettceller är mer sårbara för nedfrysning än närliggande vävnader. Själva behandlingen går till så att en applikator placeras på behandlingsområdet för att börja frysa ner den underliggande fettvävnaden. Fettcellerna skadas av kylan och orsakar en kristallisering av fettsyrorna som finns inuti fettcellerna. I varje fettcell finns en triglycerid som rinner ut när cellen dör. Det tas sedan om hand om av lymfsystemet. De nedkylda fettcellerna genomgår en apoptosis (kontrollerad celldöd) och kommer gradvis att försvinna, vilket i sin tur gör att tjockleken av fettlagret minskar.

Vad händer med fettcellerna?

Celldöden medför frisättning av cytokiner och andra inflammatoriska mediatorer.

Finns det några risker?

Lipider i fettceller kristalliseras vid varmare temperaturer än andra celler som också innehåller vatten. Det är därför som cryolipolysis kan rikta in sig på bara fettceller och inte närliggande vävnader, nervtrådar och muskler som annars skulle kunna ta skada.

Hur länge håller resultaten?

Nedfrysningen av fettceller medför en naturlig process i kroppen att fortsätta avlägsnandet av fettceller. Nedfrysning av fettceller ska hålla sig lika länge som från en fettsugning.

Fungerar Cryolipolysis mot celluliter?

Det finns inga genomförda studier i dagsläget som säger att Cryolipolysis skulle hjälpa mot celluliter.

Vilka områden går att behandla?

Graviditetsmage, kärlekshandtag, gäddhäng, rygg, lår och knän är områden som kan vara svåra att träna bort men som lämpar sig perfekt för behandlingen.

Hur många gånger behövs för att se resultat?

Generellt sett behövs det 1-2 gånger per område med en intervall på minst åtta veckor. Man kan behandla samma område upp till tre gånger.

Finns det några biverkningar?

Direkt efter behandlingen så kan området vara rött och blåmärken kan uppstå. 3-5 dagar senare kan du bli öm på området, det kan stickas och tillfälliga domningar kan uppstå. Detta varierar från person till person och det är inte alla som får biverkningar. En lättare svullnad är också fullkomligt normalt.

Hur går behandlingen till?

Vi börjar med att tillsammans gå igenom vilka områden som ska behandlas under konsultationen. Efter det läggs ett membran med kylvätska på området för att skydda huden. Huden sugs in i kammaren i munstycket och kyls ner till – 8 grader under 1 timme.

Efter en liten stund är huden helt bedövad och du kommer inte längre att känna någon kyla. Under tiden kan du i lugn och ro läsa en tidning eller vila en stund. När det är klart så tas munstycket bort och området masseras under några minuter.

Hur blir resultatet?

Vetenskapliga studier har visat att Cryolipolysis har reducerat 23,8 % fett i genomsnitt efter endast en behandling dock har det reducerats upp till 50 % i vissa fall. Om det behövs så kan man behandla samma område upp till tre gånger.

När börjar jag se resultat?

Efter 2-3 veckor kommer de första resultaten börja synas. Det slutgiltiga resultatet syns efter cirka 90 dagar eftersom att apoptosen (den naturliga celldöden) fortskrider fram tills dess.

Varför ska jag välja Cryolipolysis?

 • Det är icke-kirurgiskt, men samtidigt permanent vilket alltid har krävt kirurgi fram tills nu. Resultatet är permanent under förutsättning att du behåller din vikt annars kan givetvis fettmassan öka igen.
 • Det är ofarligt. Naturlig celldöd är en normal process som sker naturligt hela tiden i kroppen.
 • Resultaten syns redan efter ett par veckor.
 • Cryolipolysis har medicinsk CE-märkning och tillverkas i Europa.

Är det något jag behöver tänka på efter behandlingen?

När behandlingen är slut så kan du fortsätta din dag som vanligt. Vi rekommenderar att du under den första månaden dricker lite mer vatten än vanligt samt att du motionerar genom till exempel långa promenader eller joggning för att öka förbränningen. Om du redan tränar regelbundet så behöver du inte ändra på detta utan det är endast för att påskynda proceduren i kroppen.

Kan alla göra behandlingen?

Behandlingen passar både kvinnor och män som vill bli av med oönskade fettdepåer. Det är viktigt att du är fullt frisk och inte har ett BMI på över 30. Viktigt också att du inte har någon köldrelaterad diagnos eller cirkulationsrubbningar.

Kan man göra behandlingen när man är gravid eller ammar?

Nej

Kan man få förhöjda nivåer av blodfetter?

Nej, vetenskapliga studier har visat att behandlingen inte ökar nivåerna av blodfetter i någon väsentlig grad. Samma sak gäller också levervärdena.

Är resultatet verkligen permanent?

Ja, eftersom fettcellerna inträder en naturlig celldöd när de fryses ner. Det är endast fettcellerna som dör och muskler, nervtrådar och huden hålls alltså intakta och påverkas inte av behandlingen.

Vad betyder Cryolipolysis?

Cryolipolysis betyder ”kyla dödar fett”.

Vad är och hur fungerar en fraktionerad laser?

Lasern behandlar huden i mikroskopiska punkter i ett jämt fördelat mönster. Laserpunkterna triggar igång en naturlig läkningsprocess i kroppen som medför en nybildning av kollagen som ersätter den gamla huden, resultatet blir en föryngrad hud med fin lyster.

Laserljuset absorberas av vätska i huden som skapar en lättare värmeskada i vävnaden. Fraxium 1550 Fusion innehåller ämnet erbium som endast värmer upp 5-7% av vätskan i huden, detta gör att behandlingen är skonsam med kort återhämtningstid.

Vilka hudtyper kan behandlas med Fraxium 1550 Fusion?

Alla hudtyper går att behandla med Fraxium 1550 Fusion.

Vad behandlar Fraxium 1550 Fusion?

 • Kirurgiska ärr
 • Acne ärr
 • Rynkor och linjer
 • Lös/slapp hud
 • Solskadad hud
 • Ojämn hudton
 • Förstorade porer

Hur många behandlingar rekommenderas?

Vi rekommenderar ca 4-6 behandlingar, detta är en uppskattad rekommendation och resultatet är individuellt.

Hur lång tid bör gå mellan varje behandling?

3-5 veckor.

Hur känns och ser det behandlade området ut efter behandlingen?

Att man upplever en värmande och stramande känsla är vanligt efter behandlingen, detta avtar normalt efter 2-3 timmar. Att huden blir röd är också vanligt, detta lägger sig oftast inom 1-2 dagar.

När kan jag sminka det behandlade området?

Dagen efter du gjort behandlingen går det bra att applicera smink i det behandlade området.

Vad bör jag undvika efter behandlingen?

De närmsta 24 timmarna bör du undvika hårda fysiska aktiviteter, bastu och alkohol.

Hur länge är det behandlade området extra känsligt för solexponering?

Det behandlade området ska ej exponeras för sol eller solarium minst 4 veckor efter behandlingen.

När kan man inte behandlas med Fraxium 1550 Fusion?

Om du har något av följande:

 • Hjärtsjukdom
 • Cancer
 • HIV, Hepatit C
 • Högt blodtryck
 • Hudförändringar (I behandlingsområdet)
 • Blåmärken (I behandlingsområdet)
 • Diabetes (gäller vid behandling av ben)
 • Gravid eller ammar
 • Medicinerar med fotosensitiva läkemedel
 • Solbränna (I behandlingsområdet)
 • Tidigare hudtumörer
 • Öppna sår/inflammationer
 • Behandlats med Roaccutan (först efter uppehåll på 1 år)
 • Behandlats med Tetracykliner (först efter uppehåll på 6 mån)