+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

Få naturliga och tåliga ögonbryn med kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering av ögonbryn, även känt som Microblading eller 3D-ögonbryn, har framträtt som en banbrytande teknik inom skönhetsbranschen. Denna manuella metod, ibland benämnd som den japanska metoden eller eyebrow embroidery, erbjuder en oöverträffad precision och naturtrohet, vilket revolutionerar hur vi tänker på ögonbrynens estetik.

 

 

Vad är microblading?

Microblading är en semi-permanent teknik för att skapa fylligare, mer definierade ögonbryn genom att manuellt införa pigment i hudens översta lager med hjälp av ett specialverktyg utrustat med mikroblad. Till skillnad från traditionella tatueringsmetoder, där resultatet ofta kan framstå som mindre naturligt, simulerar Microblading individuella hårstrån för att skapa en illusion av tjockare och mer naturliga ögonbryn.

 

 

Varför välja kosmetisk tatuering?

Kosmetisk tatuering av ögonbryn inte bara sparar tid från din dagliga skönhetsrutin utan säkerställer också att du alltid har välformade och fylliga ögonbryn, oavsett aktivitet eller väder. Denna typ av behandling är idealisk för alla som önskar korrigera glesa ögonbryn, täcka över äldre tatueringar eller helt enkelt vill ha en mer definierad form.

 

 

Behandlingsprocessen

Behandlingen inleds med en noggrann konsultation där dina önskemål och utgångsläget bedöms. En digital symmetriutvärdering följer, inklusive fotografering och skissning av dina ögonbryn. Efter ett reflektionstest väljs lämpliga pigment ut för att matcha ditt hår och din hudton. Den faktiska Microblading-proceduren tar cirka två timmar och är nästan smärtfri, med minimal svullnad eller rodnad efteråt.

 

 

Viktiga försiktighetsåtgärder

För att optimera resultatet och minimera risken för komplikationer är det viktigt att följa vissa riktlinjer före och efter behandlingen:

  • Innan Behandlingen: Undvik solning, kosmetiska ansiktsbehandlingar som kan irritera huden, och intag av blodförtunnande medel.
  • Efter Behandlingen: Undvik smink på det behandlade området, bastu, pool, och intensiv träning för att minska infektionsrisken och säkerställa optimal läkning av pigmenten.

 

 

Vem kan utföra microblading?

Medan Microblading erbjuder fantastiska möjligheter för många, är det inte lämpligt för alla. Personer med vissa medicinska tillstånd, hudirritationer i området eller som genomgår vissa behandlingar bör rådfråga en specialist innan de överväger denna behandlingsmetod.

Kosmetisk tatuering ögonbryn 3d