+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

3D ögonbryn skötsel: Din guide till eftervård

Att investera i 3D ögonbryn genom microblading är ett utmärkt sätt att skapa vackra, naturligt seende ögonbryn som håller i flera år. Eftervården av dessa ögonbryn är kritisk för att säkerställa bästa möjliga resultat och långvarig skönhet. Här är en steg-för-steg guide från Beauty Center om hur du sköter om dina 3D ögonbryn efter behandlingen.

 

Omedelbart efter behandlingen

Mild rodnad: Det är normalt att uppleva viss rodnad och irritation i behandlingsområdet. Denna bör avta inom ett par dagar.
Färgintensitet: Direkt efter behandlingen kan dina ögonbryn se mörkare ut än väntat. Detta är normalt och färgen kommer att blekna och stabilisera sig under de kommande veckorna.
Läkningsprocess: De första 7-15 dagarna är kritiska för läkningsprocessen. Pigmentet kommer att blekna betydligt och sedan stabiliseras.

 

Eftervård steg för steg

De första 24 timmarna
Tvätta dina händer noggrant innan du rör vid ögonbrynsområdet. Använd de medföljande padsen eller renat vatten för att försiktigt rengöra brynen var 3:e timme. Applicera sedan ett tunt lager av vaselin för att hålla området återfuktat.

Dag 2-7
Vattenfri vård: Undvik att få vatten på ögonbrynen under den första veckan. Använd ett tunt lager av vaselin två gånger dagligen för att främja läkning och förhindra torrhet.
Undvik skorpor: Om skorpor bildas, är det viktigt att inte pilla på dem. Låt dem falla av naturligt.
Klåda: Det är normalt att känna klåda under läkningsprocessen, men undvik att klia.

Allmänna riktlinjer
Fysisk Aktivitet: Undvik träning och andra aktiviteter som leder till kraftig svettning i åtminstone en vecka.
Makeup: Applicera inte makeup direkt på ögonbrynen under de första 7-10 dagarna, eller tills eventuella skorpor har försvunnit.
Sömn: Försök att sova på ryggen för att undvika att gnugga brynen mot kudden.

3d ögonbryn skötsel

Långsiktig vård

Solskydd: Använd en solkräm med minst SPF 50+ på ögonbrynsområdet när du vistas i solen, helst under de första 6 månaderna efter behandlingen. Ett fysiskt skydd som en solhatt eller keps kan också vara till hjälp.
Kemiska Produkter: Undvik användning av produkter med starka kemikalier, såsom AHA-krämer eller retinoler, nära ögonbrynen tills de är fullständigt läkta.
Återbesök: Ett återbesök för påfyllning rekommenderas mellan 4-8 veckor efter din initiala behandling för att korrigera eventuella ojämnheter och fräscha upp färgen.

 

Genom att noggrant följa dessa eftervårdsinstruktioner kan du njuta av dina 3D ögonbryn längre och säkerställa att de läker på bästa möjliga sätt. Kom ihåg att tålamod och noggrannhet är nyckeln till en framgångsrik läkningsprocess och ett vackert slutresultat.