+46 (0) 864 16363 info@beautycenter.se

I denna behandling används en pennliknande apparatur med sterila mikronålar. Nålarna skapar miljontals mikrosmå hål i ansiktet och på halsen, detta stimulerar cellförnyelsen och triggar huden till att förnya sig. I behandlingen tillsätts även ett aktivt serum som innehåller EGF (reparerande och stimulerar cellförnyelsen) och hyaluronsyra (fuktgivande) som bidrar till en förnyelse av huden.

Effekten av microneedling/Dermapen blir en mer välmående och föryngrad hud. Behandlingen hjälper även att minimera förstorade porer och ärr, bleker pigmenteringar och jämnar ut rynkor och linjer.

Vanligtvis krävs mellan 3-6 behandlingar för att uppnå bästa resultat.

Att tänka på efter microneedling:

¤ Rodnad: Oftast försvinner hudrodnaden inom några timmar men i vissa fall kan det ta ett par dagar. Vänta minst sex timmar efter behandlingen innan du använder make-up. Använd rena verktyg vid applicering av make-up.

¤ För att undvika hudirritation, bör man lämna behandlingsområdet i fred minst ett par timmar efter behandlingen. Ingen make-up eller krämer resten av dagen. Undvik även att pilla på behandlingsområdet.

¤ Ta ett nytt örngott till kudden.

¤ För att förhindra hyperpigmentering bör man undvika solning (även solarium) minst 2 veckor efter behandlingen. Använd även solskydd minst 2 veckor efter behandlingen (SPF 20 eller mer).

¤ För att undvika uttorkning av huden i samband med behandlingen rekommenderar vi att du talar med din behandlare om Cliniccare EGF Extra Essence. En produkt som främjar återfuktningen av det hudlager som är behandlat.